Baltijā

"Skati no augšas bijuši iespaidīgi": cik cilvēku piedalījās "Baltijas ceļā 2.0"

© Indra StrekaБалтийский путь - 2021
Балтийский путь - 2021  - Sputnik Latvija, 1920, 24.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietām "Baltijas ceļā 2.0" bija pārravumi, taču aktivitāte bija augsta visās trijās Baltijas valstīs.
RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Covid-19 pretinieku "Baltijas ceļa" organizatoru un Valsts policijas aplēses par pasākuma dalībnieku skaitu krasi atšķiras, informē Latvijas Radio.
23. augusta vakarā, "Baltijas ceļa" jubilejā, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji sastājušies dzīvajā ķēdē, paužot protestu pret obligāto vakcināciju.
Pasākuma vietnē www.balticway2021.com reģistrējušies vairāk nekā 900 000 cilvēku. Akcijas organizatori apgalvo, ka tajā piedalījās desmitiem tūkstoši cilvēku, policijas dati ir pieticīgāki - aptuveni 7 000 cilvēku.
Valsts policijas priekšnieka vietnieks Andris Zellis Latvijas Radio ēterā pastāstīja, ka pasākums noritēja mierīgi, bez būtiskiem pārkāpumiem. Daži cilvēki akcijas laikā stāvēja nevis uz ceļa nomales, bet braucamās daļas, kas traucēja kustību. Vidzemes reģionā uzsākts administratīvais process par vienu nesankcionētu piketu.
Zellis nenosauca policistu skaitu, kas piedalījās "ķēdes" monitoringā, tikai norādīja, ka bija pietiekami kārtības sargu visu ceļa posmu novērošanai Latvijā.
Viens no organizatoriem Latvijas pusē Rūdols Brēmanis norādīja, ka pasākumam pieteikušies bija 93 000 cilvēku, tomēr lielākā daļā cilvēku iepriekš nebija reģistrējusies, bet gan nāca atbalstīt akciju, līdz ar to rīkotāji ziņo par 150-200 tūkstošiem dalībnieku.
Brēmanis atzina, ka dažās vietās gan bija pārrāvumi, tomēr aktivitāte bijusi augsta ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā, un no "augšas vērojamie skati bijuši iespaidīgi".
Ziņu lente
0