Kijeva nobijusies no Krimas pārstāvja – viņu neielaidīs "Krimas platformā"

© Sputnik / Андрей Иглов / Pāriet pie mediju bankasКрым на карте
Крым на карте - Sputnik Latvija, 1920, 22.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pussalas pārstāvja pieteikums dalībai samitā "Krimas platforma" vienkārši ticis ignorēts, lai arī iepriekš Ukrainā klāstīja, ka cer uz Krievijas dalību pasākumā.
RĪGA, 22. augusts - Sputnik. Izrādījies, ka Ukrainu neinteresē Krimas iedzīvotāju viedoklis. KF prezidenta Krimas pastāvīgās pārstāvniecības darba grupas starptautiski tiesiskajos jautājumos vadītāja Aleksandra Molohova pieteikumu dalībai "Krimas platformas" samitā ignorēja, vēsta RIA Novosti.
Kijeva pozicionē samitu "Krimas platforma" kā starptautisku laukumu "Krimas jautājuma" risināšanai. Ukraina apgalvoja, ka gaida visu valstu, arī Krievijas pārstāvjus, taču realitāte izrādījās citāda.
"Patiesība par Krimu viņiem nav vajadzīga, viņus interesē tikai viens – sarīkot rusofobu raganu sabatu Dņepras krastā," konstatēja Molohovs.
Pie tam viņš precizēja, ka gribēja piedalīties samitā kā Starptautiskās asociācijas "Tavrida" vadītājs un plānoja pastāstīt samita dalībniekiem par diversijām pret Krimu, kas apmierina Kijevu, ūdens un enerģētisko blokādi, sankciju politiku, kā arī parādīt, kā pārvērtusies Krievijas pussala pēdējo septiņu gadu laikā.
Molohova ieskatā, Kijevas valdība nobijusies no izredzēm, ka pasaules sabiedrība uzzinās, ka nekādas okupācijas nebija, ka tas ir Ukrainas propagandas radīts mīts.
Viņš uzsvēra, ka krimieši, atbalstot pievienošanos Krievijai, laboja vēsturisko kļūdu, izmantojot savas likumīgās tiesības uz referendumu, un panāca to, pēc kā tik ilgi tiecās – atgriezās mājās, Krievijā.
Флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 19.08.2021
Politika
Politologs: Kijevas samits "Krimas platforma" – tukša runāšana
Samits ieplānots 23. augustā. Ukrainas ārlietu ministrs Dmitrijs Kuļeba norādīja, ka tajā piedalīsies 44 valstu pārstāvji, ieradīsies 14 valstu vadītāji, tostarp arī Latvijas prezidents.
Egils Levits piedalīsies Ukrainas Neatkarības dienas svinībās un padomās, kā Ukrainai "atgūt" Krievijas Krimu.
Atgādināsim, ka Saeimā pat izveidota deputātu grupa "Krimas platformas" atbalstam, par ko saņēma sirsnīgu Ukrainas ĀM pateicību.

Krima un Krievija

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma 2014. gadā. Plebiscīta rezultāti apliecināja, ka 96,77% Krimas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju atbalsta iekļaušanos Krievijas sastāvā. Referendums notika pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī.
Ukraina vēl aizvien uzskata Krimu par īslaicīgi okupētu teritoriju. Krievijas valdība jau vairākkārt atgādināja: Krimas iedzīvotāji demokrātiski, atbilstoši starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsoja par pievienošanos Krievijai. Valsts prezidents Vladimirs Putins uzsvēra: Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.
Ziņu lente
0