Latvijā

Ārlietu ministrs atgādināja par "brīvības garšu"

© AP Photo / Rene RossignaudLatvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par godu 30. gadadienai kopš Latvijas faktiskās neatkarības atjaunošanas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs nācis klajā ar iedvesmojošu publikāciju Twitter tīklā.
RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sveica iedzīvotājus ar Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienā ar iedvesmas pilnu publikāciju Twitter tīklā.
Laikā, kad ielās iziet tūkstošiem cilvēku, organizē plašas protesta akcijas ar prasībām valdībai nepieņemt grozījumus, kas padarīs obligātu vakcināciju Covid-19 profilaksei, ārlietu ministrs atgādina cilvēkiem "brīvības garšu".
"Tiem, kas pirms 30 gadiem piedzīvoja mūsu valsts faktiskās neatkarības atjaunošanu, brīvības garšu neatņemt! Sveicu svētkos!" uzrakstīja Rinkēvičs.
Pirms trīsdesmit gadiem, 1991. gada 21. augustā Augstākās Padomes 3. sesija pieņēma Konstitucionālu likumu par Latvijas Republikas valsts statusu. 111 deputāti nobalsoja "par", 13 – "pret".
Saeimas preses dienests uzsvēra, ka 1991. gada 21. augustā Latvijas sakari ar Padomju Savienību tika neatgriezeniski sarauti, valsts atgriezusies demokrātisko rietumvalstu saimē.
Tomēr iedzīvotāji, kuri piedalās protestu akcijās, acīmredzot, ir citās domās. Viņi prasa tiesības brīvi izvēlēties, vai vakcinēties pašiem un vakcinēt pret Covid-19 savus bērnus.
Izvēles brīvības ierobežojums, kā arī virkne ekonomiskā pagrimuma faktori, kas ietekmē iedzīvotāju dzīvi, spriežot pēc visa, neļauj pilnvērtīgi izjust to pašu "brīvības garšu", ko izbauda Rinkēvičs.
Martā publicists Igors Kupcis portālā Pietiek.com publicēja rakstu "Tikai 30 neatkarības gadi, un ar Latviju ir cauri", kurā apstiprināja savu tēzi ar vairākiem stingri pamatotiem argumentiem.
Ziņu lente
0