Video

Austrumi ir smalka lieta: vai ticēt "Taliban" solījumiem par Centrālāziju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Afganistānas prezidents Ašrafs Gani paziņoja, ka kustības "Taliban"* kaujinieki ir cietsirdīgāki nekā agrāk. Kā mainījusies organizācija pēdējos gados un ar ko tas saistīts?
Vai var uzticēties talibiem*? Vai Centrālāzija ir aizsargāta un kādi izaicinājumi gaida reģionus, ņemot vērā situāciju Afganistānā? Uz šiem un citiem jautājumiem par situāciju reģionā atbildēja Krievijas Valsts televīzijas un radio korporācijas politiskais komentētājs Andrejs Medvedevs.
Viņš norādīja, ka valstī izveidojusies situācija, kurā pēc vairākiem gadu desmitiem ilgā kara nogurušie iedzīvotāji "izvēlas mazāko no ļaunumiem", bet ārējie politiskie spēki, gandrīz visi lielie spēlētāji tā vai citādi stājušies sakaros ar "Taliban"* un jau gandrīz nepalīdz oficiālajai valdībai.
Afganistānas ārlietu ministrs Mohammads Hanifs Atmars paziņoja, ka valdība ir gatava miera pārrunām ar "Taliban"* pārstāvi, ja organizācija atteiksies atbalstīt terorismu reģionā.
Vienlaikus viņš uzsvēra, ka talibi* jau vairākus gadus sadarbojas ar "Al Kaidu"* un citām teroristiskām organizācijām Centrālāzijā, Ķīnā un Krievijā. Diplomāts norādīja, ka talibi turpina sadarbību un "nav nekādu iemeslu, lai viņi to nedarītu nākotnē".
* Teroristiskas organizācijas, kuru darbība aizliegta Krievijā un vairākās citās valstīs.
Ziņu lente
0