Pasaulē

NATO pastāstīja, kādā gadījumā atklās uguni pret Krievijas kuģiem

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasКорабли Черноморского флота России
Корабли Черноморского флота России - Sputnik Latvija, 1920, 08.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO admirālis Roberts Bērks paziņoja, ka iespējams uzbrukums Krievijai Melnajā jūrā.
RĪGA, 8. augusts — Sputnik. ASV Jūras kara spēku Eiropā un Āfrikā komandieris admirālis Roberts Bērks pastāstīja, kādā gadījumā NATO spēki atklās uguni pret Krievijas kuģiem Melnajā jūrā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Business Insider.
Admirālis pastāstīja, ka NATO eskadras kuģu komandieri patstāvīgi pieņem lēmumu par gatavošanos uzbrukumam, ja ārvalstu lidmašīna tuvojas kuģiem.
"Var apgalvot, ka viņi (Krievija – red.) provocē mūs izdarīt triecienu pirmajiem. Mēs nedomājam to darīt pirmie bez provokācijas, taču pie tam es nedomāju prasīt no saviem komandieriem saņemt pirmo sitienu pa žokli," Bērka teikto citēja Business Insider.
NATO kuģi Melnajā jūrā - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Viedoklis
"Savelk kuģus un lidmašīnas": kas notiek pie Krievijas rietumu robežām
Admirālis precizēja, ka Krievijas Jūras kara flote pastāvīgi pavada NATO kuģus, kas darbojas šajā reģionā. Pēc viņa vārdiem, tāda mijiedarbība pārsvarā ir droša un profesionāla.
Viņš atzīmēja, ka Krievija lielā mērā modernizējusi savus bruņotos spēkus, it īpaši zemūdenes, kā arī guvusi mācības no ASV kariem Irākā un Afganistānā.
Jūnija beigās Ziemeļatlantijas alianses spēki organizēja vairākas provokācijas pie Krimas krastiem. Krievijas Aizsardzības ministrija informŗja, ka 23. jūnijā Lielbritānijas Jūras kara spēku eskadras kuģis "Defender" šķērsoja valsts robežu Fiolenta raga tuvumā. Krievijas karavīri bija spiesti atklāt brīdinājuma uguni, lai padzītu pārkāpēju.
Nākamajā dienā Nīderlandes Jūras kara spēku fregate "Evertsen", uzturēdamās neitrālajos ūdeņos, sāka kustību Kerčas šauruma virzienā. Lai nepieļautu Krievijas robežu pārkāpumu, karavīri pacēla gaidā iznīcinātājus Su-30 un bumbvedējus Su-24. Pēc tam Nīderlandes kuģis mainīja kursu.
Ziņu lente
0