Baltijā

Lietuvā palepojās ar jaunu projektu – nožogojumu pret migrantiem par 150 miljoniem

© REUTERS / Janis LaizansКолючая проволока на границе Литвы с Беларусью
Колючая проволока на границе Литвы с Беларусью - Sputnik Latvija, 1920, 07.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajam nožogojumam uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas plānots piešķir svarīga valsts objekta īpašo statusu.
RĪGA, 7. augusts – Sputnik. Nožogojumu uz Baltkrievijas robežas veidos četrus metrus augsts žogs ar dzeloņstieplēm, ziņoja Lietuvas valsts robežsardzes dienesta vadītājs Rustams Ļubajevs, vēsta Sputnik Lietuva.
Ļubajevs iepazīstināja ar koncepciju, kas paredz nožogojuma būvi uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas, atzīmējot, ka projekts sagatavot, ņemot vērā pasaules praksi.
Раненые мигранты на границе - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Video
Baltkrievu robežsargi publicēja video ar ievainotiem migrantiem
Amatpersona pastāstīja, ka nožogojumu veidos metāla žogs ar dzeloņstieplēm.
"Tas būs četrus metrus augsts metāla žogs ar Y-veida augšdaļu, uz kuras būs papildus uzstādīta koncertīna," Ļubajevs aprakstīja nākamo Lietuvas un Baltkrievijas robežu.
Viņš norādīja, ka nožogojumam nav plānots būvēt fundamentu – tā vietā būs betona stabiņi, daļu žoga ieraks zemē.
"Tālāk tiks ieviesti arī citi infrastruktūras elementi. Daži ir jau tagad, piemēram, kontroles josla, novērošanas kameras," piebilda Ļubajevs.
Robežsardzes dienests vērtē, ka nožogojuma būvdarbi var ilgt apmēram divus gadus. Projekta vērtība sastāda apmēram 152 miljonus eiro.
"Runa ir par fiziska nožogojuma uzstādīšanu 508 kilometru iecirknī. Atgādināšu, ka robeža ar Baltkrieviju ir 670 kilometrus gara, taču ainavas īpatnību dēļ šis fiziskais šķērslis netiks uzstādīts visur," paskaidroja Ļubajevs.
Nelegālo migrantu aizturēšana uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas - Sputnik Latvija, 1920, 04.08.2021
Baltijā
Nelegālos migrantus Lietuvā izmitinās konteineros
Lietuvas valdība apstiprinājusi IeM ierosinājumu pieņemt speciālu likumu, kura mērķis ir nodrošināt pēc iespējas ātrāku nožogojuma uzstādīšanu uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas.
Lietuvā izsludināts ārkārtas situācijas režīms, ņemot vērā nelegālo migrantu pieplūdumu no Baltkrievijas. Jaunākie dati liecina, ka laikā kopš gada sākuma aizturēti vairāk nekā četri tūkstoši nelegāļu – desmitiem reižu vairāk nekā visa pagājušā gada laikā. Par notiekošo Viļņa vaino Baltkrievijas valdību.
Savukārt Minska uzsver, ka pietiekamā mērā nodrošina robežu apsardzi. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko norādīja, ka neļaus pārvērst savu valsti par nelegāļu "iebraucamo vietu" un tagad kaimiņiem pašiem vajadzēs kontrolēt narkotiku plūsmu un nelikumīgo migrāciju.
Ziņu lente
0