Latvijā

Saldā dzīve: ceļa policisti pieprasīja netipisku kukuli

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународная выставка фуд-индустрии Riga Food 2019
Международная выставка фуд-индустрии Riga Food 2019 - Sputnik Latvija, 1920, 06.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo gadu laikā kukuļi Latvijā kļuvuši radošāki, pastāstīja Iekšējās drošības birojā.
RĪGA, 6. augusts – Sputnik. Iekšējās drošības birojs (IDB) nosūtījis prokuratūrai kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret diviem ceļa policistiem, kuri pieprasīja no vadītāja netipisku kukuli, teikts biroja mājaslapā.
IDB informē, ka policisti apturēja kādu vadītāju un apmaiņā pret administratīvā pārkāpuma neformēšanu par pieļautajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem pieprasīja un pieņēma salīdzinoši netipisku kukuļa veidu – gandrīz 50 kilogramus medus.
Tiek atzīmēts, ka tas ir diezgan neparasts gadījums biroja praksē.
Вакцинация в латвийской армии - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Latvijā
Kukulis par Covid-19 sertifikātu: vai var viltot vakcinācijas faktu
"Salīdzinot pēdējo gadu laikā valsts amatpersonu iespējami veiktos noziedzīgos nodarījumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā ar ierasto "praksi" pirms, piemēram, septiņiem vai desmit gadiem, jāsaka, ka pēdējo gadu laikā šo likumpārkāpumu skaits nav būtiski mazinājies, bet tie ir kļuvuši rafinētāki un savā ziņā "radošāki" gan no kukuļdevēju, gan kukuļņēmēju puses. Arī šis precedents, kad ierasta naudas kukuļa vietā valsts amatpersonas pieprasīja un pieņēma medu, ir viens no salīdzinoši netradicionāliem gadījumiem," stāsta Iekšējās drošības biroja vadītājs Valters Mūrnieks.
Kriminālprocess uzsākts par Krimināllikuma 320. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma – kukuļa pieņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās – izdarīšanu.
2021. gada pirmajā pusgadā IDB ir uzsācis 24 kriminālprocesus, kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nodevis 21 kriminālprocesu pret 51 personu, tai skaitā 33 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem, un šo kriminālprocesu ietvaros ir atklāts 71 noziedzīgs nodarījums.
Ziņu lente
0