Latvijā

Saeimas deputātam piespieda 6 000 eiro sodu un atstādināja no darba uz 13 mēnešiem

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Reinis Inkēns / Депутата Сейма от "Нового Единства" Алдис Адамович
Депутата Сейма от Нового Единства Алдис Адамович - Sputnik Latvija, 1920, 06.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa par izkrāpšanu piesprieda Saeimas deputātam Aldim Adamovičam naudas sodu. Adamovičs paziņoja, ka nepiekrīt spriedumam
RĪGA, 6. augusts - Sputnik. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piesprieda "Jaunās Vienotības" deputātam naudas sodu 6000 eiro apmērā un aizliedza viņam ieņemt deputāta amatu uz gadu un vienu mēnesi. Turklāt Adamovičam par labu valstij būs jāmaksā kompensācijas 3550 eiro apmērā, vēsta Mixnews.lv.
Atgādinām, ka Adamovičs pastrādāja pārkāpumus pēc trīs Krimināllikuma pantiem 13. Saeimas pilnvaru periodā, pēc 2018. gada novembra.
Портфель с документами  - Sputnik Latvija, 1920, 08.10.2020
Saeimas deputāts Adamovičs tiek apsūdzēts trīs Krimināllikuma pantu pārkāpumos
Kriminālprocess uzsākts sakarā ar deputātu kompensācijām par transportu un mājokļa īri. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzskata, ka deputāts krāpnieciskā veidā saņēma kompensāciju par transporta izdevumiem 83 eiro apmērā un aptuveni 2000 eiro par mājokļa īri.
Adamovičs noliedza savu vainu. Pēc tiesas sprieduma pasludināšanas viņš paziņoja, ka pārsūdzēs to, uzsverot, ka "tas liek dziļāk aizdomāties".
Adamovičs neuzskata, ka būtu kaut ko izkrāpis. Viņaprāt, pie šāda iznākuma novedusi "dažāda normatīvo aktu traktēšana". Tāpat viņš piebilda, ka spriedums vēl nav stājies spēkā un ir pārsūdzams, tāpēc viņš turpinās pildīt parlamentārieša pienākumus.
Iepriekš Adamoviča advokāte Ieva Garanča skaidroja, ka šajā gadījumā runa ir par dažādu likuma interpretēšanu, jo nekur nav teikts, cik ilgi deputāts drīkst izmantot noīrēto dzīvokli.
Антикоррупционное агенство Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 07.10.2020
KNAB iniciējis kriminālvajāšanu pret vienu no Saeimas deputātiem
Kas attiecas uz transporta izdevumiem – ir divi čeki, par kuriem KNAB ir pretenzijas, un par vienu no tiem Adamovičs atzinis, ka kļūdījies, un jau ir atgriezis kompensāciju valstij. Otrajā gadījumā deputāts iepildīja degvielu viņam nepiederošā automašīnā, taču brauca ar to darba lietās, piebilda advokāte.
Ziņu lente
0