Latvijā

Pēc protesta akcijas Rīgā Gobzemam sākās problēmas ar policiju: viņu tas nebiedē.

© Sputnik / Sergey MelkonovПротивники обязательной вакцинации пришли к Сейму, откликнувшись на призыв депутата Алдиса Гобземса
Противники обязательной вакцинации пришли к Сейму, откликнувшись на призыв депутата Алдиса Гобземса - Sputnik Latvija, 1920, 06.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvakar notiekošās nesankcionētas protesta akcijas rīkošana Rīgā Saeimas deputātam Aldim Gobzemam jau izvērtās par problēmām ar policiju. Taču pēc deputāta apgalvojuma, viņš ne no ka nebaidās
RĪGA, 6. augusts - Sputnik. Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, reaģējot uz Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1. oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, trešdien, 4. augustā, Rīgas centrā sapulcējās obligātās vakcinācijas pretinieki.
Simtiem cilvēku sapulcējušies pie Saeimas ēkas, Jēkaba ielā 11, daži pat ieradās ar beisbola nūjām un grābekļiem.
 Врач и пациенты в отделении для лечения пациентов с  COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Latvijā
SPKC: drīz varam nonākt līdzīgā situācijā kā Igaunija un Lietuva
Rīkotā akcija nebija sankcionēta, un Valsts policija jau uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu pret šī pasākuma organizatoru, partijas "Likums un kārtība" dibinātāju, Saeimas deputātu Aldi Gobzemu, kurš sociālajos tīklos aicināja nevienlīdzīgos sapulcēties pie parlamenta ēkas un izteikt protestu pret obligātu vakcināciju.
Tagad Valsts policijā vērtēs iesaistīto personu atbildību, ziņo Press.lv.
Policisti fiksējuši notikušo ar dažādiem tehniskajiem līdzekļiem. Videomateriāli tiks analizēti un vērtēti, vai tajos nav saskatāmi pārkāpumi.
Gobzems savā Facebook lapā jau paziņojis, ka viņu tas viss nebiedē un viņš ir nolēmis iet līdz galam.
Arī Latvijas Saeimu, spriežot pēc visa, nekas nebiedē. Trešdien deputāti konceptuāli atbalstīja grozījumus, kas paredz, ka pēc 1. oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kuri nav ieguvuši Covid-19 sertifikātu, par dokumentu nobalsojuši 45 deputāti, pret - 20.
Grozījumi tāpat paredz obligātu vakcināciju atsevišķām strādājošo kategorijām: izglītības, veselības aprūpes un sociālās jomas darbiniekiem.
Ziņu lente
0