Pasaulē

Eiropas Komisija sākusi gatavoties globālai katastrofai

© REUTERS / Wolfgang RattayАвтомобиль едет по дороге, пострадавшей от наводнения, Германия
Автомобиль едет по дороге, пострадавшей от наводнения, Германия - Sputnik Latvija, 1920, 01.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija izstrādājusi instrukciju uzņēmumiem, kurā uzdod ņemt vērā iespējamos riskus būvdarbos un koriģēt projektus, ja fiksētas trauslas vietas klimata pārmaiņu aspektā.
RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Eiropas Komisija izstrādājusi instrukciju, kurā uzdod uzņēmumiem pārbaudīt jauno ceļu un enerģētikas objektu izturību, lai sagatavotos gaidāmai globālai katastrofai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.
Atzīmēts, ka uz papildu finansiālo atbalstu varēs pretendēt vienīgi objekti, kas atbilst drošības prasībām klimata pārmaiņu apstākļos.
Житковичский торфобрикетный завод в Белоруссии - Sputnik Latvija, 1920, 26.07.2021
Latvijā
ES tieksme pēc "zaļās ekonomikas" nogalinās kūdras ieguvi Latvijā
Saskaņā ar jaunajām prasībām, autoceļu un dzelzceļu, kā arī elektrostaciju būvniekiem jāparūpējas par to drošību plūdu un sausuma rezultātā. Turklāt eksperti norādījuši, kādas tieši prasības jāievēro un kādas iekārtas jāpielieto cīņā ar klimata pārmaiņu sekām, vēsta aģentūra.
"Zināms tā saucamās "aizsardzības no klimata" līmenis nepieciešams piekļuvei finansējumam, ieskaitot ES "taisnīgas pārejas fondu"17,5 miljardu eiro apmērā, lai palīdzētu no fosilās degvielas atarīgajiem reģioniem kļūt ekoloģiskākiem," teikts publikācijā.
EK vadība uzdod celtniecības uzņēmumiem ņemt vēŗā iespējamos riskus būvdarbos un koriģēt projektus, ja fiksētas trauslas vietas klimata pārmaiņu aspektā. Tāpat uzņēmumiem uzdots aprēķināt siltumnīcas gāzu izmešu apjomu pēc projektu ekspluatācijas sākuma, lai izdotos līdz 2050. gadam panākt piesārņojuma apjomu nulles līmenī.
Mārtins un Marts Helme. - Sputnik Latvija, 1920, 17.07.2021
Baltijā
Igaunijas konservatori uzskata par neprātu un histēriju ES klimata iniciatīvas
Ziņu lente
0