Pasaulē

Amerikāņu kareivji imitējuši karu ar Ķīnu un zaudējuši

© Sputnik / Sergey MelkonovАмериканские военные передают привет
Американские военные передают привет - Sputnik Latvija, 1920, 01.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV bruņoto spēku ģenerālis aicina modernizēt armiju, kad izgāzās operācija – karadarbības imitācija.
RĪGA, 1. augusts — Sputnik. ASV Bruņoto spēku ģenerālis Džons Haitens aicināja paātrināt armijas modernizāciju, kad izgāzās operācija – karadarbības imitācija, vēsta RIA Novosti.
Izdevums "Defense One" pastāstīja, ka runa bija par manevriem, kuros tika simulēts karš ar Ķīnu. Džons Haitens savā runā Nacionālās aizsardzības rūpniecības asociācijas Jaunattīstības tehnoloģiju institūtā atzīmēja, ka amerikāņu karavīri "ar troksni izgāzušies".
Amerikāņu iznīcinātājs F-15 Fighting Falcon - Sputnik Latvija, 1920, 17.07.2021
Viedoklis
"Zog veseliem ešeloniem". Kā Pentagonā "sazāģē" aizsardzības budžetu
Militārpersona uzsvēra, ka neveiksmes pamatā ir "sāncenša" rūpīgi veiktā amerikāņu armijas iespēju izpēte. Tāpat viņš paziņoja, ka karavīriem na izdevies panākt "informatīvo pārspēku" – pēc viņa vārdiem, šī stratēģija ASV ilgu laiku tika uzskatīta par iedarbīgu pret Krieviju un Ķīnu.
"Iedomājieties, ar ko pēdējos divdesmit gadus nodarbojušies mūsu reālie sāncenši. (..) Mēs bijām spiesti par soli atkāpties," viņa teikto citēja portāls Defense News.
Manevru iznākums licis Pentagonam pārdomāt iespējas mainīt karadarbības stratēģiju. Amerikaņu militārais izdevums Stars and Stripes pastāstīja, ka Haitens apliecinājis: ASV izredzes uz panākumiem reālā konfrontācijā ar tādu pretinieku kā Ķīna "strauji samazinās". Ģenerālis nācis klajā ar virkni "ambiciozu prasību" ASV militārā spēka uzlabošanas aspektā un piebildis: kara novēršana ar Krieviju un Ķīnu it kā esot atkarīga no līmeņa, kādā amerikāņi tam ir gatavi.
Militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Pasaulē
Amerikāņu pulkvedis pareģo NATO sabrukumu Krievijas uzbrukuma rezultātā
Ziņu lente
0