Latvijā

Siltumenerģijas cenu kāpums Rīgā: iedzīvotājus aicina ekonomēt

© Pixabay / geraltРегулятор подачи тепла для батареи
Регулятор подачи тепла для батареи - Sputnik Latvija, 1920, 30.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas siltums" skaidro siltumenerģijas tarifa kāpumu ar dabasgāzes cenas kāpumu, kā rezultātā par 57% augs pirktās siltumenerģijas cena.
RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Siltumenerģijas tarifs Rīgā no šī gada 1. septembra pieaugs par 12,04 eiro par megavatstundu - līdz 57,31 eiro, informē uzņēmums "Rīgas siltums" savā mājaslapā.
Uzņēmums skaidro siltumenerģijas tarifa kāpumu ar dabasgāzes cenas kāpumu, kā rezultātā par 57% augs pirktās siltumenerģijas cena. Jāatzīmē, ka rīdziniekiem tarifa pieaugums būs tikai 27%, jo "Rīgas siltums" tarifā pieaug vienīgi mainīgās izmaksas, proti, pirktās siltumenerģijas cenas. Pārējie tarifa komponenti paliek nemainīgi.
Вручение ключей от новых квартир молодым ученым - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2020
SPRK nepaguva tikt skaidrībā ar gāzes cenām un atbalstīja "Rīgas siltuma" tarifu celšanu
"Rīgas siltums" norāda, ka galvenais siltumenerģijas piegādātājs – AS "Latvenergo" jau ziņojusi par plānoto cenu kāpumu. Paredzams, ka pārējie neatkarīgie siltumenerģijas ražotāji arī paaugstinās cenas. Iepriekš par siltumenerģijas tarifu paaugstināšanu ziņoja Daugavpils un Cēsu siltumapgādes uzņēmumi.
"Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifa projektu vēl vērtēs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.
"Rīgas siltums" aicina namu apsaimniekotājus izvērtēt un pareizi ieregulēt ēku individuālos siltummezglus, pārskatot uzstādītos temperatūru režīmus. "Iedzīvotājiem aktīvāk jāizsaka vēlme apsaimniekotājiem par vēlamo temperatūru režīmu mājoklī, tā ekonomējot siltumenerģiju, jo katra temperatūras grāda izmaiņas ietekmē siltumenerģijas rēķinu par 5%," uzsver "Rīgas siltums".
Рижская ТЭЦ 2 - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2020
Monopolistu strīds ir izdevīgs rīdziniekiem: regulators interesējas par siltumtarifiem
Gāzes cenas Eiropā turpina palielināties kopš nedēļas sākuma, sasniedzot jaunus maksimumus. Nīderlandes Title Transfer Facility (TTF) biržā gāzes cena pacēlusies līdz 484 dolāriem par tūkstoti kubikmetru.
Cenu kāpumu ietekmē virkne faktoru: palielināts pieprasījums, kritiski zems krājumu līmenis Eiropas gāzes krātuvēs, "Gazprom" atteikums iegādāties papildu Ukrainas tranzīta jaudas, kā arī sašķidrinātās dabasgāzes piegādes apjomu samazinājums.
Ziņu lente
0