Pasaulē

"Patētiski un bīstami": francūži uzskata par neprātu Baidena izteikumus par Putinu

© AP Photo / Charles DharapakASV prezidents Džo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 29.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Le Figaro" lasītāji uzskata ASV, ka prezidenta Džo Baidena izteikumi par Krieviju ir bīstami.
RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Franču izdevuma "Le Figaro" lasītāji sašutuši par prezidenta Džo Baidena vārdiem par militāru konfliktu, ņemot vērā "kiberuzbrukumus no Krievijas puses", vēsta RIA Novosti. Iepriekš ASV prezidents apsūdzēja Maskavu par iejaukšanos Kongresa vēlēšanās, kas notiks 2022. gadā. Baidens piezīmēja, ka Krievijas prezidenta "rīcībā ir tikai kodolieroči un nafta". "Pats neprātīgākais ir tas, ka no Baidena puses ir nopietna apsūdzība un nav neviena fakta, kas to apstiprinātu, tikai viņa vārdi. Lai taču beidzot kaut ko uzrāda," lasītāji pauda sašutumu komentāros rakstam "Le Figaro" , kurā citēti Baltā nama saimnieka izteikumi.
Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova uzruna ANO Ģenerālās asamblejas 73. sesijā Ņujorkā - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2018
Lavrovs ANO: Rietumvalstis pasludinājušas sevi par "pasaules līderiem"
"Baidena izteikumi ir neparasti nopietni, nepamatoti un bīstami," atzīmēja viens no lasītājiem. "Viņš jau zina, ka 2022. gadā Senāts būs sarežģītā situācijā, bet tā jau iepriekš apsūdzēt krievus... (..) Būtu daudz labāk īstenot saprātīgu politiku ar redzamiem rezultātiem," ieteica viens no lasītājiem. "Sāk apsūdzēt krievus, lai slēptu savas neveiksmes. Patētiski un bīstami," secināja lietotājs. "Tagad ir modīgi apsūdzēt sliktos krievus, nevis apšaubīt savu politiku. Francijā notiek tas pats," sūdzējās cits.
"Baidenam zināms, ka starpposma vēlēšanās uzvarēs republikāņi. Viņš, protams, teiks, ka tas notiek krievu, ķīniešu un ziemeļkorejiešu dēļ. Kā jau klasisks demokrāts," ironizēja lasītājs. "Amerikāņu izturēšanās biedē. Viņi tikai apsūdz citas valstis, neuzrādot nekādus pierādījumus. (..) Baidenam jānomierinās, nevis jārunā par militāra konflikta draudiem," grima pārdomās komentētājs. Krievijā jau reaģēja uz Baidena izteikumiem. Piemēram, Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Maskava nekad nav iejaukusies elektorālajos procesos ASV.
Статуя Свободы в Нью-Йорке - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2021
Politika
ASV ar sankciju palīdzību iznīcina savu globālo hegemoniju
Federācijas Padomes vicespīkers Konstantins Kosačovs konstatēja, ka apsūdzības pret Krieviju ir nepamatotas un piezīmēja – reālas bažas Krievijā var radīt tikai paša Baltā nama saimnieka komandas vājums. Valsts domes Starptautisko lietu komitejas loceklis Sergejs Žeļezņaks uzsvēra, ka Baidena vārdi ir bezatbildīgi un agresīvi. Valsts domes komisijas, kas izmeklē ārvalstu iejaukšanās faktus Krievijas iekšējās lietās, priekšsēdētājs Vasilijs Piskarjovs paziņoja, ka Baidena izteikumus uzskata par "nostādni ASV izlūkdienestiem aktivizēt darbu Krievijas virzienā".
Rakstu pilnā apjomā pārtulkojis un publicējis portāls InoSMI.
Ziņu lente
0