Latvijā

"Sākās!" Restorāns Rīgā pieprasa Covid-19 sertifikātu tualetes apmeklējumam

© Pixabay / markusspiskeПиссуары
Писсуары - Sputnik Latvija, 1920, 26.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotājs publicēja Twitter fotogrāfiju no kāda Rīgas restorāna, tajā attēlots brīdinājums, ka tualeti drīkst apmeklēt tikai uzradot vakcinācijas sertifikātu.
RĪGA, 26. jūlijs — Sputnik. Pusdienu restorāns "Daily" Skolas ielā 22, Rīgā izvietoja bildi ar brīdinājumu, ka tualeti drīkst apmeklēt tikai cilvēki, kuriem ir vakcinācijas sertifikāts.
Šī uzraksta foto savā Twitter mikroblogā publicēja Ēriks. Publikācijā viņš norādījis restorāna nosaukumu un tā atrašanās vietu, kā arī datumu, kad tika uzņemta bilde.
"Sākas cilvēku dalīšana. Tieši tā, kā aicina Kariņš, Pavļuts, Dumpis &Co," Ēriks komentēja savu publikāciju.
Atgādinām, ka jūnijā, kad Latvijā darbojās stingrs masku režīms, miljonāra Valērija Maligina atraitne Elīna publicēja ierakstu, kurā pastāstīja par nepatīkamu pieredzi, ko viņa piedzīvoja kādā sabiedriskajā tualetē Majoros.

Uz tualeti bez maskas

Maligina raksta, ka izejot pastaigāties pa Jūrmalu, aizmirsusi paņemt līdzi masku, jo neplānoja apmeklēt publiskas vietas. Pēkšņi sievietei nācās meklēt labierīcības un viņa izvēlējās tualeti Majoru parkingā.
Uz būdiņas bija pielīmēts brīdinājums par maskas izmantošanas nepieciešamību. Elīna atzinās, ka redzēja šo brīdinājumu, bet tā kā vairs nebija citu variantu, viņa nolēma tomēr ienākt.
Uzreiz viņai virsū mētās kāda sieviete, un sāka kliegt, ka Elīna pārkāpj noteikumus un nevar iekļūt kabīnē bez maskas.
Контрольный образец вакцины Спутник V на производстве - Sputnik Latvija, 1920, 20.07.2021
Latvijā nezina, ko iesākt ar cilvēkiem, kuri vakcinējušies ar "Sputnik V"
Elīna mēģināja izskaidrot tualetes darbiniecei, ka tualetē neviena nav, un viņa noteikti ievēros distanci, turklāt viņas nesen veiktais Covid-19 tests bija negatīvs.
"Es tomēr ieslēdzos kabīnē un nokārtoju savu sasāpējušo lietu. Aiz durvīm gan bija skaļi vārdi, apsaukāšanās lāsti un durvju izdauzīšanas mēģinājumi, bet man nebija variantu. Jāatzīst, ka bija gan nedaudz bail pamest aizslēgto būceni, jo negribēju būt par upuri, teiksim saduršanai ar nazi, jo tieši tik kareivīga bija šī Majoru tualetes dežurante. Tomēr izaicināju likteni, skaļi ziņojot, ka mana seja ir ietīta jakā un ka labāk priekšniecei būtu atkāpties, lai divi metri būtu starpā. Skaļu lamuvārdu pavadīta es izbēgu no tualetes, vēlot vien spēku, veselību un izturību šai atbildīgajai dāmai," raksta Elīna par savu pieredzi savā Facebook lapā.
Ziņu lente
0