Pasaulē

Vācieši par darījumu "Ziemeļu straumes 2" jautājumā: pietiek bārstīt Ukrainai naudu

© Sputnik / Екатерина Соловьева / Pāriet pie mediju bankasСклад труб для строительства газопровода "Северный поток - 2" в порту города Засниц в Германии
Склад труб для строительства газопровода Северный поток - 2 в порту города Засниц в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 25.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācieši sašutuši par darījumu "Ziemeļu straumes 2" jautājumā, kas panākts ar Savienotajām Valstīm.
RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Vācu izdevuma "Der Spiegel" lasītāji pauduši savu viedokli par ASV un Vācijas vienošanos gāzesvada "Ziemeļu straume 2" jautājumā, vēsta RIA Novosti.
Informācija, kas pašlaik pieejama par vienošanos, liecina, ka Berlīne un Vašingtona paudušas gatavību atbalstīt Ukrainu "zaļās" enerģētikas attīstībā un nodrošināt gāzes tranzītu nākamo desmit gadu periodā. Raksta autors stāsta, ka Polija un Ukraina nosodīja Vācijas un ASV vienošanos, to kritizēja arī vairāki amerikāņu politiķi un diplomāti. Savukārt Krievija to novērtēja atzinīgi.
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 būvdarbi Vācijā - Sputnik Latvija, 1920, 16.07.2021
Vācijā noraida ideju maksāt kompensācijas Ukrainai par "Ziemeļu straumi 2"
Daudzi vācu lasītāji vienošanos vērtē skeptiski, daudzi sašutuši par to, ka Vācija būs spiesta ieguldīt naudu Ukrainā.
"Visi nopelnīs uz kancleres Merkeles darījuma, tikai norēķināties, kā vienmēr, nāksies vācu nodokļu maksātājam," raksta Klartext.
"Iesūknēt milzu naudu Ukrainas korumpētajā sistēmā, lai ar naudu novērstu Ukrainu no Krievijas? Vai tas patiešām ir to vērts?" vaicā Harald-4bsCilBMR.
Lasītājs ieteica finansiāli atbalstīt nevis Ukrainu, bet gan nesenajos plūdos cietušās vācu zemes.
"Nav saprotams, kāpēc ES, it īpaši Vācijai vajag materiāli atbalstīt Kijevu," konstatēja Robert-_VFnweERZ. Viņš atgādināja, ka Ukrainā ļoti aktuāls ir korupcijas jautājums, bet valdība ne tikai liek šķēršļus deeskalācijai Donbasā, bet vēl sapņo arī par kodolieročiem.
Korupcijas problēmu pieminēja arī citi komentētāji. Friedel_seins aicināja radīt kontroles mehānismus, piešķirot naudu Kijevai.
"Visa jezga tikai Ukrainas dēļ? Mēs to apberam ar naudu, neko par to nesaņemot," bija sašutis Aprilscherz2021.
Ziemeļu straume 2 būvdarbi Vācija - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Viedoklis
Ukrainai vajadzētu paklusēt. Baidens un Merkele vienojušies par "Ziemeļu straumi"
Viņš paskaidroja, ka "Ziemeļu straume 2" ļaus samazināt gazes cenas Vācijai, un pauda neizpratni par to, kāpēc vāciešiem jātērē nauda Ukrainas labā.
"Žēl, ka Vācija neizvirza nekādas prasības Ukrainai. Piemēram, par to, lai krievvalodīgie iedzīvotāji nesaskartos ar kultūras vardarbību ar pazemojošiem valodas likumiem," uzrakstīja Jörg-YngWKtPZg.
"Kam vajadzīgi tie poļu un ukraiņu vaidi? Viņi gadiem ilgi saņēmuši naudu no gāzes tranzīta, taču tas nenozīmē, ka šai naudai mūžīgi jātek viņiem rokās," komentēja Emil-Jörge-kk8X6pPZR.
Viņš uzsvēra: ja viena vienošanās puse nevēlas to pagarināt, otrai pusei šis lēmums jāpieņem, nevis jāpieprasa darījuma pagarināšana.
"Vācijai nav jāatbild par citu valstu dzīvotspēju," viņš piebilda.
"Interesanti, ka mums ir jāprasa Ukrainai, no kurienes mums saņemt gāzi. To pašu Ukrainu, kas ne vienu vien reizi apdraudējusi mūsu gazes apgādi, nelegāli pieslēdzoties gāzesvadam un neapmaksājot Krievijai rēķinus," atgādināja Ciryamir-YtOBhtUWg.
Daži lasītāji pievērsa uzmanību tam, ka virkne amerikāņu politiķu ir neapmierināti ar darījumu.
Судно-трубоукладчик Фортуна в порту немецкого города Висмар - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Politika
ASV paskaidroja, kāpēc nolēma neieviest sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"
"Ja amerikāņi apvainojas, tas nozīmē, ka Merkele beidzot uzstājusi uz sava! Lai paši dedzina savu slānekļa gāzi, lai viņiem tur ir vēl siltāk!" komentēja Rummel666.
"Tas ir signāls mums! Zināms taču: jo zemiskāks un netaisnīgāks ir "kompromiss"¸jo skaļāk "cietušie" kliedz: "Slikts darījums!"… Būšu pārsteigts, ja galu galā tā nebūs. Interesanti, kad mēs uzzināsim, kur ir viltība?" taujāja Tue.
Viens no lasītājiem paziņoja, ka Berlīne pēc Otrā pasaules kara vēl aizvien nav atguvusi suverenitāti.
"Jo pretējā gadījumā okupantu valsts ASV nevarētu uzstādīt noteikumus Vācijas rūpnieciskajam projektam," viņš paskaidroja.
AusBayern nosauca vienošanos ar ASV par labu darījumu, jo Vācija saņems lielāku svaru Eiropā.
Газокомпрессорная станция - Sputnik Latvija, 1920, 03.06.2021
Krievijā
Krievijas ĀM pastāstīja par gāzes tranzīta likteni Ukrainā
"Tas ir Merkeles nopelns. Lai arī viņa izskatās tā, it kā nupat jau parādīsies aiz stūra priekšautā un ar kastroli rokās, taču viņa var vest starptautiskas pārrunas un rīkoties tur uzstājīgi!" viņš raksta.
Lasītājs aicināja kancleres pēcnācējus ņemt piemēru no Merkeles.
"Tagad pat daudzi no tiem, kuri kritizēja Merkeli pēc 2015. gada, kļuvuši par viņas kaismīgiem piekritējiem, paskatoties uz tiem, kuri nomainīs viņu postenī," viņš piezīmēja.
Rakstu pilnā apjomā pārtulkojis un publicējis portāls InoSMI.
Ziņu lente
0