Baltijā

Igaunijā par atteikšanos no vakcinācijas tika atlaisti 15 "ātrās palīdzības" darbinieki

CC0 / Public domain / Dmitry G / Ambulance in Tallinn, EstoniaКарета скорой помощи в Эстонии
Карета скорой помощи в Эстонии - Sputnik Latvija, 1920, 25.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aprīļa beigās Tallinas "ātrās palīdzības" darbinieki tika brīdināti par iespējamo atlaišanu atteikšanos no vakcinācijas dēļ.
RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Tallinas ātrās palīdzības dienests pārtrauca darba līgumus ar 15 mediķiem, kas atsakās vakcinēties pret koronavīrusu, ziņo ERR.
Kā informēja Tallinas ātrās palīdzības galvenais ārsts Rauls Adlass, darbinieki ir saņēmuši dokumentus par atlaišanas, viņu darba līgumi ir izbeigti.
Aprīļa beigās Adlass nosūtīja nevakcinētiem darbiniekiem brīdinājumu, ka, ja līdz 17. maijam viņi nevakcinēsies, tad darba devējam būs tiesības pārtraukt darba līgumu. Tolaik Tallinas ātrās palīdzības dienests sāka meklēt jaunus darbiniekus, kas jau saņēmuši poti pret Covid-19.
Вакцина Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 25.07.2021
Latvijā
Nākamnedēļ Latvijā sāksies pusaudžu vakcinācija ar "Moderna" preparātu
Šā gada maijā ātrās palīdzības dienesta darbinieki, kuri nevēlas vakcinēties, organizēja savu arodbiedrību, bet šonedēļ vērsās pie Tallinas varas iestādēm, aicinot atlaist pašu Adlasu, kura vadības un komunikācijas stils "neatbilst mūsdienīgām vadības kultūras normām".
Saskaņā ar Igaunijas likumiem darba devējam ir pienākums nodrošināt aizsardzību pret infekciju gan saviem darbiniekiem, gan klientiem. Sociālo lietu ministrijas darba politikas nodaļas vadītāja Ulla Sāra nesen skaidroja, ka šī prasība attiecas arī uz vakcināciju pret Covid-19, tāpēc lēmums atlaist nevakcinētos mediķus ir juridiski pamatots.
Kopumā Igaunijas galvaspilsētas ātrās palīdzības dienestā strādā aptuveni 500 cilvēku.
Pašlaik Igaunijā ir pilnībā vakcinēti 612 650 cilvēku jeb 45,74% valsts iedzīvotāju.
Ziņu lente
0