Iedzīvotāji sociālajos tīklos rāda "čūlas", ko ieguvuši pēc peldēšanās

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / Peldēties nav ieteicams
Peldēties nav ieteicams - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pelde vietējā ūdenstilpē var sagādāt nepatikšanas: Latvijas iedzīvotāji sūdzas par briesmīgu reakciju uz ādas.
RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Spēcīgās tveices dēļ ūdenstilpēs valstī aktīvi vairojas kāpuri, kas rada tā saucamo peldētāja niezi.
Latvijas iedzīvotāji sākuši sociālajos tīklos demonstrēt fotogrāfijas ar šīs niezes izpausmēm. Pēc saskarsmes ar parazītiem parādās čūlām līdzīgas kairinājuma vietas.
Trīs bērnu māmiņa Monta savā lapā Facebook publicēja fotogrāfiju un pastāstīja, ka tādas "čūlas" parādījušas visiem trim bērniem.
Arī citi lietotāji sāka demonstrēt līdzīgus uzņēmumus. Viņi stāsta, ka "čūlas" parādījušās pēc peldēm Vangažos, Kuivižos, Daugavā.
Speciālisti iesaka profilaksei pēc peldes rūpīgi noberzēties ar dvieli un neļaut ūdenim iesūkties ādā, lai izvairītos no tamlīdzīgas parādības.
Atgādināsim, ka Latvijā par peldei piemērotām oficiāli atzītas 57 ūdenstilpes.
Jūlija sākumā mikrobioloģiskais piesārņojums fiksēts Lielezerā Limbažos, tāpēc tajā nav ieteicams peldēties. Tomēr vēlāk paņemtie paraugi parādīja, ka ūdens stāvoklis uzlabojies. Speciālisti atcēla peldēšanās aizliegumu. Veselības inspekcijas sabiedriskās veselības kontroles nodaļas vadītājs Normunds Kadiķis uzsvēra, ka ūdens piesārņojums rodas, nonākot ūdenī notekūdeņiem.
Par visiem ūdens piesārņojuma gadījumiem, kā arī rodoties šaubām par tā kvalitāti Veselības inspekcija lūdz nekavējoties ziņot pa tālruni 67081600.
Ziņu lente
0