Pasaulē

Polijā nobijušies no Krievijas "migrācijas ieroča"

© Sputnik / Roberts VīcupsЗатопленная тюрьма в карьере Румму в Эстонии
Затопленная тюрьма в карьере Румму в Эстонии - Sputnik Latvija, 1920, 20.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Poļu žurnālists atzīst: Eiropa ir bezspēcīga pret Krievijas "migrācijas triecienu".
RĪGA, 20. jūlijs — Sputnik. Situācijas saasināšanās migrācijas jautājumā uz Baltkrievijas un Lietuvas robežas novedīs pie smagām sekām visai Eiropai, tomēr tās iemesls, iespējams, nebūt nav pasākumi Minskā, raksta poļu izdevums Myśl Polska.
Raksta autors Andžejs Zapalovskis stāsta, ka lielākā daļa cilvēku pašreizējo migrācijas krīzi uzskata par Aleksandra Lukašenko atbildes pasākumiem uz sankcijām un Viļņas centienus atbalstīt baltkrievu opozicionārus. Tomēr žurnālists ir pārliecināts, ka tā ir tikai "iesildīšanās" pirms īstā "migrācijas trieciena", ar ko it kā esot saistīta Maskava, stāsta RIA Novosti.
Граница Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 19.07.2021
Baltijā
Lietuvā pastāstīja, cik migrantu izbēguši no reģistrācijas centra
Pēc Zapalovska domām, tamlīdzīgs "ierocis" ir tikai Krievijai un Turcijai, ņemot vērā šo valstu "caurlaides spēju". Žurnālists atzīmēja, ka tādiem pasākumiem pret Eiropu visizdevīgākā ir Ukraina, nevis Baltkrievija, jo Kijeva nekontrolē visai lielu daļu teritorijas austrumos.
Žurnālists uzsvēra: neskatoties uz Polijas un Ukrainas noslēgto vienošanos par readmisiju, plaša migrantu pieplūduma apstākļos Kijeva nespēs to pildīt. Ja Maskava un Ankara atvērs "austrumu maršrutu" un tādējādi izprovocēs migrācijas krīzi, Polija, tāpat kā pārējā Eiropa, būs neaizsargāta, uzskata materiāla autors.
Cilvēku pieplūdumu nespēs apturēt pat armija, un nebūs, kurp sūtīt migrantus atpakaļ. Pie tam nav vērts cerēt uz palīdzību no ES vai ASV puses, jo katra valsts pacentīsies "aizvērties". Sekas var būt salīdzināmas ar pēckara situāciju, taču, ja sadursmēs cietušu valsti vēl iespējams atjaunot, tad padzīt miljoniem bēgļu būs daudz grūtāk, secināja žurnālists.
Латвийский и белорусский пограничники общаются через границу - Sputnik Latvija, 1920, 19.07.2021
Latvijā
Latvijas robežsardze pastāstīja, kāpēc migranti netiecas iekļūt valstī
Lietuva pēdējā laikā informē, ka uz robežas ar Baltkrieviju tiek aizturēts aizvien lielāks skaits migrantu. 2. jūlijā valdība izsludināja ārkārtēju situāciju nelegālo migrantu pieplūduma dēļ. Jaunākie dati liecina, ka laikā no gada sākuma aizturēti gandrīz 1,8 tūkstoši cilvēku – 22 reizes vairāk nekā pērnā gada laikā.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka Minska vairs necentīsies aizturēt nelegālos migrantus, kuri vēlas nokļūt ES valstīs – pēc viņa vārdiem, rietumvalstu sankciju dēļ šiem nolūkiem cairs nav "ne naudas, ne spēka".
Rakstu pilnā apjomā pārpublicēja portāls InoSMI
Ziņu lente
0