Pasaulē

"Kazahtelekom" ar "Huawei" atbalstu palaiž pirmo nomāto FWA līniju

© REUTERS / Aly SongЖенщина у фирменного магазина Huawei
Женщина у фирменного магазина Huawei - Sputnik Latvija, 1920, 19.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Projekts ir labs piemērs citiem fiksētajiem operatoriem, kam jānodrošina interneta pārklājums privātajā sektorā, kur nav iespējams ierīkot vadu internetu.
RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. Uzņēmums "Huawei" piegādāja lielākajam Kazahstānas telekomunikāciju operatoram, AS "Kazahtelekom", 4T4R bāzes stacijas, kas ļāva ierīkot Centrālāzijā pirmo fiksētās bezvadu piekļuves internetam tīklu caur radio saskarni (FWA), vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz "Huawei".
Tīkls ir viens no pirmajiem FWA tīkliem, kas darbojās iedalītajā diapazonā 2300 MHz, lai nodrošinātu platjoslas piekļuvi mājsaimniecībām.
4T4R stacijas nodrošina lielu tīkla ietilpību fiksētajiem FWA abonentiem un iespēju nākotnē apvienot dažādus nesējviļņus.
Huawei логотип - Sputnik Latvija, 1920, 22.06.2019
Huawei iesniedza prasību tiesā pret ASV Tirdzniecības ministriju
Par FWA tīkla ierīkošanas tehnoloģiju tika izvēlēta LTE tehnoloģija, kas nodrošina vislielāko radiofrekvenču izmantošanas efektivitāti 2300 MHz robežās, kā arī ļauj sniegt SIM-based pakalpojumus uz tīkla bāzes.
"Šādi mēs izmantojam iedalīto radiofrekvenču diapazonu 20 MHz platumā, proti, tas ir pilnīgi iedalītais FWA tīkls fiksētas bezvadu piekļuves abonentiem. Turklāt mēs izmantojām tā saucamo IP breakout pieeju - mūsu risinājumā izmanto iedalītais PGW pieslēgums internetam FWA abonentiem," paskaidroja "Kazahtelekom" ģenerāldirektors Nurlans Meirmanovs.
Kā norāda "Huawei Technologies Kazakhstan" ģenerāldirektora vietnieks Cui Fei, "Kazahtelekom" projekts ir labs piemērs citiem fiksētajiem operatoriem, kuriem jānodrošina interneta pārklājums privātajā sektorā, kur nav iespējams ierīkot vadu internetu. "Turklāt pēc nelielas modernizācijas šis tīkls būs gatavs migrācijai uz 5G tehnoloģiju, kas ļaus palielināt tīkla ietilpību un sniegt eMBB pakalpojumus," viņš piebilda.
Ziņu lente
0