Latvijā

Pēc kādu valstu apmeklējuma nevakcinētājiem jāievēro pašizolācija Latvijā

CC0 / pxhere / Багаж
Багаж - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas SPKC atjaunoja valstu sarakstu, ieceļot no kurām, nevakcinētām vai Covid-19 neizslimojušām personām jāievēro pašizolācija.
RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Latvijas slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) publicējis valstu sarakstu, pēc kuru apmeklējuma nevakcinētām vai Covid-19 neizslimojušām personām jādodas pašizolācijā, ziņo Mixnews.lv.
Desmit dienu pašizolācija Latvijā jāievēro nevakcinētājiem ieceļotājiem no Nīderlandes, Grieķijas, Maltas, Dānijas, Beļģijas, Portugāles, Kipras, Spānijas, Andoras, Īrijas, Monako, Luksemburgas un Lielbritānijas.
 Plaušu mākslīgās ventilācijas iekārta - Sputnik Latvija, 1920, 16.07.2021
Pasaulē
PVO: pasaule stāv uz koronavīrusa trešā viļņa sliekšņa
Tiek atzīmēts, ka valstu sarakstā, pēc kurām pašizolācija nav nepieciešama, pirmo reizi iekļuva Ukraina, Armēnija un Azerbaidžāna.
Vakcinētas personas var neievērot pašizolāciju pēc atgriešanās no jebkuras Eiropas Savienības valsts, EEZ, kā arī Šveices un Apvienotās Karalistes.
Atgādinām, ka, saskaņā ar Kantar aptaujas rezultātiem, divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju (65%) šovasar negrasās izbraukt ārpus Latvijas. Katrs ceturtais (24%) plāno šādu ceļojumu, bet 2% norādījuši, ka jau ir paspējuši apmeklēt ārzemes jūnijā. Gandrīz katrs desmitais respondents nevarēja sniegt konkrētu atbildi.
Puse no tiem, kuri tomēr plāno izbraukt uz ārzemēm, kā galamērķi ir norādījuši Eiropas Savienības, taču ne Baltijas valstis. Katrs trešais (35%) grasās doties uz Igauniju vai Lietuvu. Vēl 20% plāno doties ārpus ES, bet 2% aptaujāto nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.
Ziņu lente
0