Latvijā

Karstums, alga un atvaļinājums: par ko visbiežāk sūdzas darbinieki Latvijā

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasСотрудники в офисе
Сотрудники в офисе - Sputnik Latvija, 1920, 18.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts darba inspekcija vidēji saņem 4 tūkstošus sūdzību gadā – no tām aptuveni 5% par darba apstākļiem, tai skaitā karstajā laikā.
RĪGA, 18. jūlijs - Sputnik. Valsts darba inspekcijas darba aizsardzības nodaļas eksperte Inese Sūna pastāstīja, ka kopumā šīs 5% sūdzību nonāk inspekcijā vasarā, karstuma laikā. Turklāt pārsvarā cilvēki sūdzas par atalgojumu un problēmām ar atvaļinājumu, norāda Sūna, raksta Mixnews.lv.
Pēc sūdzības saņemšanas inspekcija apmeklē norādīto darba vietu – inspektori pārbauda darba apstākļus, aprunājas ar darbiniekiem, bet dažos gadījumos veic arī ēkas stāvokļa novērtēšanu.
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 15.07.2021
Latvijā
Cilvēki nav pareizi sapratuši: Kariņš nevēlas mainīt sociālo nodokli
"Katrā iesniegumā mēs pārbaudām noradītos faktus. Un, protams, visu mēs pārbaudām jau uz vietas, lai saprastu faktisko situāciju," uzsvēra Sūna.
Tāpat radio Baltkom ēterā Inese Sūna pastāstīja, ka darba devējam ir pienākums nodrošināt darbiniekiem komfortablus apstākļus karstajā laikā.
Tāpat viņa atzīmēja, ka visi ārpusplāna pārtraukumi un karstā laika dēļ grozītais darba grafiks jāapspriež tieši ar darba devēju.
Ziņu lente
0