Baltijā

Atkal "highly likely": Krievijas vēstniecība atbildēja uz Lietuvas ĀM vadītāja fantāzijām

Krievijas vēstniecības ēka Lietuvā - Sputnik Latvija, 1920, 17.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Viļņā pievērsa uzmanību Lietuvas ārlietu ministra kārtējiem nepamatotajiem Krievijai nedraudzīgajiem izteikumiem.
RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Visus izlēcienus pret Krieviju Lietuvas valdība organizē "highly likely" stilā (ļoti ticams – red.). Šim faktam uzmanību pievērsa Krievijas vēstniecība Lietuvā, vēsta Sputnik Meedia.
"Katru dienu Lietuvas vadība izceļas ar Krievijai nedraudzīgiem izlēcieniem. Te svarīgu preses konferenci it kā "izjaukušas" Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras. Te skan nepamatotas apsūdzības par mūsu "saikni" ar migrantu pieplūdumu. Un tas viss - "highly likely" stilā," diplomātiskā pārstāvniecība konstatēja savā lapā Twitter.
Ar šo publikāciju sociālajā tīklā Krievijas vēstniecība atbildēja uz Lietuvas ārlietu ministra Gabriela Landsberģa fantāzijām, kurš intervijā izdevumam Euractiv paziņoja, ka Krievija varējusi veicināt migrācijas krīzes veidošanos uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas.
Iepriekš vēstīts, ka Lietuvas vadība apsūdzēja Krieviju par Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas un Spānijas premjerministra Pedro Sančesa preses konferences izjaukšanu, kas notika 8. jūlijā NATO aviobāzē.
Toreiz Viļņā paziņoja, ka nācies atlikt pasākumu tāpēc, ka alianses iznīcinātāji bija spiesti steidzami pacelties gaisā Krievijas lidmašīnu pārtveršanai.
Komentējot incidentu, Krievijas Aizsardzības ministrija atzina, ka šajā dienā divi bumbvedēji Su-24 patiešām devās plānveida treniņu lidojumā virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem. Resors uzsvēra, ka lidmašīnu ekipāžas izpildījušas darbības atbilstoši starptautiskajiem noteikumiem un valsts robežas nav pārkāptas.
Ziņu lente
0