Pasaulē

Liela ziņu aģentūra pieķerta melos par Krievijas vakcīnu "Sputnik V"

© Sputnik / Георгий Зимарев / Pāriet pie mediju bankasВакцина "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак")
Вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 15.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumvalstis pleš plašumā nepatiesu ziņu vilni par Krievijas vakcīnu "Sputnik V".
RĪGA, 15. jūlijs - Sputnik. Ziņu aģentūras Reuters raksts par grūtībām, kas radušās "Sputnik V" ar reģistāciju Eiropas Savienībā demonstrē fake news piemēru par Krievijas vakcīnu, konstatēja Krievijas tiešo investīciju fonds (KTIF).
Reuters, atsaucoties uz informācijas avotiem, ziņo, ka Krievijas preparāta "Sputnik V" izstrādātāji vairākkārt neesot iesnieguši Eiropas zāļu aģentūrai (EMA) datus, kas nepieciešami preparāta apstiprināšanai.
"Reuters Parīzes ofisa raksts par vakcīnas "Sputnik V" reģistrāciju ES balstīts uz anonīmu avotu nepatiesiem komentāriem, tas ir pret Krievijas vakcīnu vērstās fake news un dezinformācijas kampaņas piemērs, ko organizējis Rietumu farmaceitiskais lobijs."
Krievijas tiešo investīciju fonds
KTIF uzsver, ka aģentūras materiāls satur rupjas kļūdas un maldina lasītājus jautājumā par vakcīnu "Sputnik V" un tās īpašībām, kā arī par preparāta izstrādātāju mijiedarbību ar EMA speciālistiem.
Fonda pārstāvji atklāja, ka izteikuši brīdinājumu aģentūras redakcijai jau pirms materiāla publikācijas un vērsušies Reuters ofisā Parīzē ar lūgumu labot lielu skaitu nekorektu faktu, kā arī veikt pasākumus pret aģentūras darbiniekiem, kas izplata tīši melīgu un nekorektu informāciju.
"KTIF tutpina cieši sadarboties ae EMA vakcīnas reģistrācijai ES teritorijā. Inspekcijas rezultātā EMA speciālisti nav izteikuši kritiskas piezimes un snieguši pozitīvu atsauksmi "Sputnik V" klīniskā pētījuma vērtējuma ietvaros. KTIF gaida, ka vakcīnas reģistrācija EMA var notikt tuvāko mēnešu laikā," teikts fonda paziņojumā.
Ампулы вакцины Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2021
Krievijā
Pētījums parādīja "Sputnik V" efektivitāti pret jauniem paveidiem
KTIF vadītājs Kirils Dmitrijevs atzīmēja, ka ziņas par "Sputnik V" izstrādātāju datu trūkumu EMA ir absolūti neprecīzas.
"Šie paziņojumi ir absolūti neprecīzi, un mēs redzam, ka "Sputnik" saskaras ar uzbrukumiem," Dmitrijevs paziņoja otrdien CNBC TV18 ēterā.
KTIF vadītājs uzsvēra, ka ziņām jābalstās uz oficiālajām regulatora sniegtajām ziņām. Viņš piezīmēja, ka Krievija sagaida "Sputnik V" reģistrāciju EMA rudenī.
Savukārt Krievijas Federācijas Padomes vicespīkeris Konstantins Kosačovs norādīja, ka "Sputnik V" reģistrācija politisku motīvu dēļ ievelkas nepieklājīgi ilgi.
Медицинский работник демонстрирует ампулу с российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Kad varētu tikt uzsākta vakcīnas "Sputnik V" ražošana ES teritorijā?
"Man ir aizvien mazāk šaubu par to, ka visi tie mums izteiktie papildu ieteikumi un prasības ir kaut kādas paaugstinātas, lai maksimāli paildzinātu Krievijas vakcīnas reģistrāciju un tādējādi atbrīvotu vietu savējo izmantošanai," Kosačovs teica radio Sputnik ēterā.
Politiķis norādīja, ka KTIF dara visu iespējamo, lai izpildītu "jebkādas, pat pārliekas reģistratoru prasības, vienalga – Eiropas vai globālo".
"Pat rudens ir visnotaļ nepieklājīgs termiņš atbilstošo procedūru noslēgšanai. Gribētos izdzirdēt par augustu, ja runa nevar būt par jūliju. Ja neapstiprinās arī rudenī, tas jau būs nepieklājīgi."
Konstantins Kosačovs
Krievijas Federācijas Padomes vicespīkeris
Krievijas vakcīnas "Sputnik V" pakāpeniskas ekspertīzes procedūra EMA turpinās kopš 4. marta. Patlaban preparāts reģistrēts 67 valstīs, kuru iedzīvotāju kopējais skaits pārsniedz 3,5 miljardus cilvēku. Vairāku valstu, arī Argentīnas, Serbijas, Bahreinas, Ungārijas, Meksikas un citu valstu regulatoru dati, kas saņemti vakcinācijas gaitā, liecina, ka "Sputnik V" ir viena no drošākajām un efektīvākajām vakcīnām pret koronavīrusu.
Ziņu lente
0