Pasaulē

Francija aicina atteikties no Krievijā un Ķīnā izstrādātām vakcīnām

© Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 09.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas Ārlietu ministrijas amatpersona aicina Eiropas Savienību neatzīt Krievijā un Ķīnā izstrādātās vakcīnas koronavīrusa profilaksei.
RĪGA, 9. jūlijs Sputnik. Francijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Klemāns Bons telekanāla France 2 ēterā paziņoja, ka republikas iedzīvotājiem vajagot vakcinēties tikai ar tiem preparātiem, par kuriem pārliecināta valdība, vēsta RIA Novosti.
Politiķis atgādinaja, ka pašlaik Eiropā apstiprināti tikai četri preparāti Covid-19 profilaksei.
"Ir dažas valstis, piemēram, Spānija, kas mēģināja apstiprināt citas vakcīnas – Krievijas vai Ķīnas. Francija vēsta saviem partneriem: "Esiet piesardzīgi, atsakieties no šīm vakcīnām," piebilda Bons.
Российская вакцина Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) для профилактики коронавирусной инфекции - Sputnik Latvija, 1920, 08.07.2021
Pasaulē
Žurnāls "Nature" publicējis rakstu par "Sputnik V" efektivitāti un drošību
Politiķis atzīmēja, ka republika regulāri atjauno valstu sarakstu, kurās mainās epidemioloģiskā situācija, taču neplāno atcelt avioreisus no citām valstīm, pasliktinoties tajās situācijai ar koronavīrusu.
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova komentēja franču politiķa izteikumus. Viņa nosauca par nepieņemamiem aicinājumus ES valstīm neatzīt Krievijā un Ķīnā izstrādātus preparātus.
"Tas ir rasisma, impēriskā hegemonisma un neonacisma hibrīds: veselām tautām liedz vienlīdzīgas tiesības un iespējas, rīkojoties pretēji likumiem, ētikai un morālei, tuvinot pasauli konfrontācijai brīdī, kad tā saskārusies ar smagajiem pandēmijas pārbaudījumiem," diplomāte uzrakstīja savā Telegram kanālā.
Zaharova piezīmēja, ka pārsteidz aukstasinība, cinisms un cietsirdība, ar kādu Rietumi cīnās par peļņu pandēmijas karstumā, atsakoties no saviem pašu humānisma ideāliem un nedomājot par miljoniem planētas iedzīvotāju likteņiem.
Вакцинация препаратом Sputnik V в Сербии - Sputnik Latvija, 1920, 03.07.2021
Pasaulē
Latvijas iedzīvotājiem radusies iespēja vakcinēties ar "Sputnik V"
Krievijas vakcīnu "Sputnik V" apstiprinājušas 68 valstis, kuru kopējais iedzīvotāju skaits pārsniedz 3,4 miljardus. Tā ir otrā populārākā vakcīna pasaulē.
Gamaleja vārdā nosauktā institūta izstrādātā preparāta efektivitāte sastāda 97,6% - to parādīja 3,8 miljonu vakcinēto Krievijas iedzīvotāju datu analīze. Turklāt pētījuma rezultāti publicēti starptautiskajā medicīnas žurnālā The Lancet, vakcīnas aprakstu, kurā konstatēta tās kvalitāte un drošība, šonedēļ laida klajā izdevums Nature.
Ziņu lente
0