Pasaulē

Lielbritānija sola jaunas savu kuģu "vizītes Ukrainas ūdeņos"

© AFP 2023 / IRAKLI GEDENIDZEБританский эсминец Defender, прибывающий в черноморский порт Батуми
Британский эсминец Defender, прибывающий в черноморский порт Батуми - Sputnik Latvija, 1920, 08.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Ārlietu ministrijas vadītājs apsolīja jaunas valsts kara kuģu vizītes "Ukrainas ūdeņos" pēc incidenta ar "Defender".
RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas Jūras kara spēki turpinās apmeklēt "Ukrainas teritoriālos ūdeņus", valsts Kopienu palātas sēdē paziņoja ārlietu ministrs Dominiks Rābs, komentējot incidentu ar eskadras kuģi "Defender", vēsta RIA Novosti.
Ministrs apgalvoja, ka Lielbritānijas kuģis, kas pārkāpa Krievijas valsts robežu, izmantojis īsāko un taisnāko mašrutu. "Tas ir starptautiski atzīts kustības maršruts. Mums ir visas tiesības netraucēti pārvietoties caur Ukrainas teritoriālajiem ūdeņiem saskaņā ar starptautiskajām tiesībām. Mēs turpināsim rīkoties tāpat," paziņoja Rābs.
Британский эсминец Defender - Sputnik Latvija, 1920, 02.07.2021
Politika
NATO atteikusies aiziet no Melnās jūras pēc incidenta ar Defender
Pie tam viņš pauda atbalstu eskadras kuģa ekipāžas darbībām.
Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka britu eskadras kuģis "Defender" pārkāpis Krievijas robežu Fiolenta raga rajonā (Krima). Krievijas robežsardzes kuģis pēc atkārtotiem brīdinājumiem raidīja brīdinājuma šāvienus, lidmašīna Su-24M nometa bumbas eskadras kuģa kustības kursā.
KF prezidents Vladimirs Putins tiešajā līnijā trešdien paziņoja, ka provokācija ar britu eskadras kuģa dalību pēc Krievijas un ASV samita organizēta, lai parādītu Rietumu nevērīgo attieksmi pret krimiešu izvēli. Putins atzīmēja, ka provokācijā Melnajā jūrā piedalījušies arī amerikāņi – viņu izlūkošanas lidmašīnā pūlējās fiksēt Krievijas karavīru atbildes darbības.
Чего добивается Британия? Солонников о провокации эсминца в Крыму - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Video
Ko Lielbritānija cenšas panākt no Krievijas? Politologs par provokāciju Krimā
Pēdējos gados Krievija norāda uz NATO bezprecedenta aktivitāti pie valsts rietumu robežām. NATO paplašina iniciatīvas un dēvē to par "Krievijas agresijas savaldīšanu". Maskava jau vairākkārt paudusi bažas par alianses spēku pieaugumu Eiropā. Prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš paziņoja, ka Krievija nevienu neapdraud, tomēr pievērsīs uzmanību potenciāli bīstamām darbībām.
Ziņu lente
0