Video

Lindermans: krieviem izdevīga plaisa valdošajā koalīcijā LGBT dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attieksme pret LGBT tiesībām ir svarīgākais politiskais marķieris Eiropas politikā, taču latviešu elitei šī tēma pagaidām kļuvusi tikai par pašreklāmas iemeslu. Kāpēc konflikts interesē arī krievus.
Līgo svētku laikā politiskā dzīve Latvijā parasti sastingst, taču šoreiz valdošajā koalīcijā izcēlās skandāls. Nacionālā apvienība izsauca premjerministru uz frakcijas sēdi, lai noskaidrotu, kāpēc Krišjānis Kariņš parakstījis dokumentu pret Ungārijas likumu LBGT propagandas aizliegumam Latvijas vārdā, taču nav saskaņojis to ar partneriem.
Šis konflikts Latvijas valdošās elites aprindās varētu būt izdevīgs Latvijā dzīvojošajiem krieviem, jo "jebkurš konflikts pretinieka rindās rada iespējas", uzskata publicists Vladimirs Lindermans. Tomēr patlaban dziļa šķelšanās nav novērojama, abas puses izmanto jautājumu pašreklāmai.
Par to sīkāk stāstām kārtējā nedēļas notikumu apskatā ar Vladimiru Lidermanu.
Sarunā skartas arī citas tēmas: kāpēc Valsts drošības dienests nesaskatīja terorismu aicinājumā saņemt ķīlniekos baltkrievu hokejistus? Vai tiks strādāts pie Baltkrievijas Ģenerālprokuratūras pieprasījuma par latviešu soda bataljonu dalībniekiem? Kā Ulmaņa diktatūra un ideja par latvisku Latviju sagatavoja augsni Holokaustam?
Ziņu lente
0