Video

Publicēts videoieraksts par incidentu ar fregati "Evertsen" Melnajā jūrā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā nedēļā Nīderlande sūdzējās par Krievijas lidmašīnu darbībām – izskanēja apgalvojumi, ka tās "tuvu un bīstami zemu lidojušas" pāri fregatei.
Krievijas Aizsardzības ministrija publicēja video ierakstu, kurā redzams incidents ar Nīderlandes Jūras spēku fregati "Evertsen" Melnajā jūrā. Ieraksts publicēts ministrijas YouTube kanālā.
Incidents notika pagājušajā ceturtdienā – kuģis devās Kerčas šauruma virzienā. Nīderlande sūdzējās par Krievijas lidmašīnu darbībām – izskanēja apgalvojumi, ka tās "tuvu un bīstami zemu lidojušas" pāri fregatei, "iebiedējušas" tās ekipāžu, "imitējot uzbrukumus", bet pēc tam uz kuģa it kā sākušies elektrisko iekārtu traucējumi.
AM atzīmēja, ka Melnās jūras flotes objektīvās kontroles līdzekļi, kas novēro NATO kuģus Melnajā jūrā, reģistrēja neitrālajos ūdeņos uzturošās Nīderlandes fregates kursa maiņu. Brīdinājumam par Krievijas robežas pārkāpumu no dežurējošo spēku sastāva gaisā pacēlās iznīcinātāji Su-30 un bumbvedēji Su-24.
Video ieraksts tapis uz Krievijas lidmašīnas. Tajā redzams, ka lidmašīnas drošā attālumā eskortē fregati.
Atzīmēs, ka pēc kaujas trauksmes kuģis nekavējoties mainīja kursu, attālinājās no Krievijas robežas un turpināja ceļu iepriekšējā maršrutā.
Krievijas lidmašīnu ekipāžas atgriezās bāzes lidostās. Viņu lidojumi notika stingri atbilstoši gaisa telpas lietošanas starptautiskajiem noteikumiem.
Ziņu lente
0