Latvijā

Cilvēki paliks uz ielas bez darba: bizness ceļ trauksmi 1. jūlija nodokļu reformas dēļ

© Sputnik / Оксана ДжаданBezpajumtnieku patversme
Bezpajumtnieku patversme - Sputnik Latvija, 1920, 29.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezdarba līmenis vēl aizvien pārsniedz pirmskrīzes periodu, un jaunie normatīvie akti to tikai palielinās. Vai tiešām tas kādam ir izdevīgi, vaicā LTRK vadītājs Jānis Endziņš.
RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Liels skaits cilvēku vienkārši paliks uz ielas bez darba, ja stāsies spēkā jaunie normatīvie akti. Tā minimālo obligāto sociālo iemaksu ieviešanu no 1. jūlija komentēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, vēsta la.lv.
Latvijas Valsts ieņēmumu dienests - Sputnik Latvija, 1920, 17.06.2021
Latvijā
VID apliks ar nodokļiem 242 tūkstošu cilvēku zaudējumus
Endziņš konceptuāli atbalsta vispārēju sociālu apdrošināšanu, taču tādas reformas īstenošana patlaban un tādējādi, pēc viņa domām, neatbilst Latvijas interesēm.
Kad atbilstošie grozījumi tika pieņemti, valdīja cerība, ka pandēmijas situācija stabilizēsies, taču patiesībā krīze turpināsies. Uzņēmēji jau bija spiesti strādāt sarežģītos apstākļos, valsts piešķīra vērā ņemamus līdzekļus biznesa atbalstam, tomēr bezdarbs vēl aizvien pārsniedz pirmskrīzes līmeni.
"Pietiekami liels cilvēku skaits jau ir uz ielas, - atzīmēja Endziņš. – Šobrīd, ja tas regulējums stāsies spēkā un ticams, ka stāsies spēkā, kas notiks? Liela daļa cilvēku vienkārši paliks uz ielas, bez darba šobrīd. Un jautājums – vai tas kādam ir izdevīgi."
Viņš uzskata, ka uzņēmēji kaut kā tiks galā arī ar šo situāciju, tomēr daudzi zaudēs ienākumus. Endziņš atgādināja, ka jaunā kārtība īpaši sāpīgi skars cilvēkus, kuri strādā nepilnu darba dienu, tātad apmēram 240 tūkstošus iedzīvotāju.
"Tas ir milzīgs skaitlis," uzsvēra LTRK priekšsēdētājs.
Iepriekš jau vēstīts, ka, neskatoties uz opozīcijas un biznesa iebildumiem, nav plānots atlikt minimālo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu ieviešanu.
Ziņu lente
0