Latvijā

Politologs novērtēja Latvijas reakciju par LGBT propagandas liegumu Ungārijas skolās

© Sputnik / Sergey MelkonovШествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018
Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija, 1920, 27.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju atbalsta Ungārijā pieņemto likumu par "homoseksuālisma propagandas" aizliegumu nepilngadīgo vidē, uzskata politologs.
RĪGA, 27. jūnijs – Sputnik. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju patiesībā atbalsta Ungārijas parlamenta pieņemto lēmumu, ir pārliecināts politologs Kristiāns Rozenvalds.
Ungārijā pieņemto likumu par "homoseksuālisma propagandas" aizliegumu nepilngadīgo vidē nosodījušas 13 Eiropas Savienības valstis (Beļģija, Dānija, Igaunija, Somija, Francija, Vācija, Īrija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Nīderlande, Spānija un Zviedrija). Attiecīgais paziņojums parakstīts Luksemburgā EP sēdē.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Latvijā
Swedbank Latvia, kāpēc jūs atbalstāt gejus? Deputāt, kāpēc jūs atbalstāt nacionālistus?
Taču, šķiet, daudzi Latvijas iedzīvotāji neatbalsta valsts oficiālo viedokli, uzskata politologs Kristiāns Rozenvalds.
"Ungārija ir neatkarīga valsts, tās parlaments, realizējot savu vēlētāju gribu, ir, teju vienbalsīgi, pieņēmis lēmumu aizliegt lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un interseksuāļu (LGBTI) grupu izglītības programmas un publicitāti. Var diskutēt par šo lēmumu, tieši tāpat var diskutēt par "praidiem". Taču Ungārijā tas ir valsts parlamenta brīvā gribā pieņemts lēmums, turklāt, lēmums, kas attiecināms tikai uz šajā valstī notiekošo.
Ar kādām tiesībām no citām valstīm tagad uzsāk iejaukties Ungārijas iekšējās lietās un diktēt, kā viņiem dzīvot?
Un kas devis mandātu Latvijas priekšstāvjiem Latvijas vārdā paust satraukumus un nosodījumus? Esmu pārliecināts, ka Latvijas vairākums, patiesībā, atbalsta Ungārijas parlamentā pieņemto lēmumu. Un Latvijas "praidi" šo pretnostatījumu tikai vairo.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2021
Viedoklis
Par TO. Krievu vecākus kaitina seksuālā audzināšana Vācijā
Šis mans ieraksts ir ne par LGBTI tēmu. Arī es esmu pret jebkādu cilvēku diskrimināciju! Tai skaitā melnu, zilu, dzeltenu, rozā un sarkanu. Bet ja reiz mēs esam par dažādību, par iecietību, par iekļaušanos, tad mums jārespektē arī to, ka ir cilvēki, tautas un valstis, kas domā kā Ungārijā," politologs uzrakstīja savā lapā Facebook.
Atgādināsim, ka 13 ES valstis pauda pārliecību, ka Ungārijas likumu grozījumi par LGBT ir diskriminējoši. Tās aicināja Eiropas Komisiju vērsties tiesā, lai garantētu Eiropas tiesisko aktu ievērošanu.
"Mūsu Savienībā nav vietas naidam, neiecietībai un diskriminācijai. Tāpēc šodien un katru dienu mēs atbalstām dažādību un LGBT līdztiesību, lai mūsu nākamās paaudzes varētu augt Eiropā, kur valda līdztiesība un cieņa," Twitter atklāja Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš, publicējot kopīgo paziņojumu.
Ziņu lente
0