Pasaulē

Kādi produkti palīdzēs vieglāk pārciest karstumu

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasПродажа овощей на оптово-розничном рынке
Продажа овощей на оптово-розничном рынке - Sputnik Latvija, 1920, 27.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti uzsver, ka pateicoties dažiem pārtikas produktiem, tostarp saldajiem pipariem, ķirbim un spinātiem var vieglāk pārciest karstumu.
RĪGA, 27. jūnijs - Sputnik. Ūdens ar citrona sulu un sāli palīdzēs vieglāk pārciest karstumu un uzturēt minerālu līmeni, turpretī aukstie dzērieni un kafija radīs organismam papildu slodzi, pastāstīja RIA Novosti, Krievijas sabiedriskās kustības "Stroinaja Rossija" (Slaidā Krievija) priekšsēdētāja Olga Vanatova, tāpat viņa iesaka lietot uzturā saldos piparus, apelsīnus un ķirbjus.
"Lai viegli pārciestu karstumu, ir jādzer pietiekami daudz ūdens. To var aprēķināt no ķermeņa masas. Piemēram, uz 50 kilogramu svaru dienā jāiedzer divi litri ūdens, bez tējas, kafijas vai zupas. Tīram ūdenim var pievienot citrona sulu un nedaudz sāls, tas palīdzēs uzturēt minerālu līmeni organismā. Aukstus dzērienus un kafiju labāk būtu nelietot, jo tie kaitīgi ietekmē sirds darbu, radot papildu slodzi karstumā," stāsta Vanatova.
Поле с овсом - Sputnik Latvija, 1920, 20.09.2020
Nosaukti septiņi veselīgi un lēti produkti
Speciāliste norāda, ka augstas temperatūras apstākļos bieži gadās arī spiediena lēkmes. Labākie produkti produkti šādā laikā būs saldie pipari, gurķi, tomāti, ķirbji, zaļumi, selerijas, apelsīni, zemenes, baloži, mellenes, sarkana upene, spināti un skābene. Bet no treknajiem ēdieniem eksperts iesaka atturēties.
"Karstumā mūsu sirds un asinsvadi strādā pastiprinātas slodzes apstākļos. Lai tos atbalstītu, ir jālieto produkti ar augstu kālija saturu. Daudz kālija, vēl arī kalcijs, magnijs un daudz vitamīnu ir banānos, sezama seklās, brokoļos un spinātos. Kā arī gaļas produktos, kartupeļos, kviešu klijās, zaļajos zirnīšos un pupās," norādīja Vanatova.
Ziņu lente
0