Pasaulē

Amerikāņi uzskata, ka viņiem un eiropiešiem pietrūks gribasspēka karam ar Krieviju

© Foto : NATOШтаб-квартира НАТО в Брюсселе
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 27.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fox News lasītāji paziņoja, ka ASV un Eiropai nepietiks gribas karam ar Krieviju
RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Lasītāji visā pasaulē jau vairākas dienas apspriež neseno incidentu ar Lielbritānijas eskadras kuģi "Defender", kas šķērsoja Krievijas valsts robežu Melnajā jūrā, vēsta RIA Novosti.
Jauna dzīva diskusija sākās pēc izdevuma Fox News publicētā raksta – tā autors norāda, ka šis ir pirmais gadījums kopš aukstā kara laikiem, kad Krievija atzinus bruņojuma pielietošanu, lai pretotos NATO kara kuģa kustībai.
Vienlaikus daudzi komentētāji atzina, ka Maskavas darbības ir pamatotas, un aicināja rietumvalstis ņemt piemēru.
Британский эсминец Defender - Sputnik Latvija, 1920, 23.06.2021
Krievijā
Krievijas kuģis un bumbvedējs padzina NATO kuģi pēc robežas pārkāpšanas Melnajā jūrā
"Lūk, kā vajag sargāt robežas! Pierakstiet!" atzīmēja Jjtt.
"Krievi uz ASV piemēra apguvuši, kas būs, ja neaizsargāt savas robežas. Turpmāk viņi var iztikt arī bez brīdinājuma šāvieniem," uzskata TheProfit083.
Lielbritānijas kuģis pietuvojās Krimas krastiem, tāpēc lasītāji pievērsa uzmanību arī pussalas piederības jautājumam.
"Krima vairākus gadsimtus bijusi Krievijas daļa. (..) Putins vienkārši paņēma atpakaļ to, kas viņa valstij piederēja ar pilnām tiesībām," uzsvēra thetruth628.
"Krima ir Krievijas daļa kopš 1700. gadiem. (..) Sevastopole ir Norfolkas analogs Krievijā, tā gadsimtiem ilgi bijusi valsts Melnās jūras flotes mājas," piebilda cits lasītājs.
Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Politika
Spēles vienos vārtos nebūs: Lavrovs brīdināja Rietumus
Galu galā komentētāji secināja, ka Rietumiem nav gandrīz nekādu izredžu konfrontācijā ar Krieviju.
"Es uzskatu, ka Putins ir gatavs Trešajam pasaules karam, bet mēs – ne, it īpaši Baidena laikā. Eiropa ir aptaukojusies, kļuvusi vāja, neaizsargāta un sašķelta. (..) Mums nepietiks gribasspēka ne nodarīt kaitējumu, ne pašiem izšķirties par upuriem," secināja viens no viņiem.
"Patiesībā krievi izmēģināja: kāda būs ASV atbilde? Un, ja jau mēs citām klusu un neaizstāvējām sabiedroto, kurš strādā starptautiski atzītos ūdeņos, tagad krievi kļūs vēl nekaunīgāki," sprieda Kevin Michael.
"Šī administrācija ir pārāk gļēva, lai tiktu galā ar Krieviju, Ķīnu vai visiem pārējiem no Tuvajiem Austrumiem. Kāpēc gan lai viņi nerīkotos pēc sirds patikas," paziņoja Randyrandy.
Pirms dažām dienām britu eskadras kuģis Defender šķērsoja Krievijas jūras robežu un par trim kilometriem iedziļinājās tās teritorijā Fiolenta raga tuvumā.
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании
 - Sputnik Latvija, 1920, 27.06.2021
Viedoklis
Mums – pie kājas. Bumbas pie Krimas skārušas britus sāpīgā vietā
Aizsardzības ministrija informēja, ka robežsardzes kuteris atklājis brīdinājuma uguni, lidmašīna Su-24M brīdinājumam nometa bumbas eskadras kuģa kustības kursā.
Savukārt Londona apgalvoja, ka kara kuģis mierīgi devies caur Ukrainas teritoriālajiem ūdeņiem saskaņā ar starptautiskajām tiesībām. Briti noliedza arī ziņas, ka eskadras kuģis būtu apšaudīts.
Incidenta kontekstā Krievijas ĀM izsauca Lielbritānijas vēstnieci KF Deboru Bronerti, viņai izteikts stingrs protests.
Ziņu lente
0