Politika

Kremlis atbildēja uz "jauneiropiešu" izteikumiem par Krievijas draudiem

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs pauda viedokli par ES jaunāko dalībvalstu izteikumiem par "Krievijas ļaunprātīgajām, nelikumīgajām un kaitnieciskajām darbībām".
RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Kremlis neizprot "jauneiropiešu" izteikumus par Krievijas draudiem, norādīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš Vācija un Francija ierosināja organizēt ES samitu, kurā piedalītos Krievija. Lielākā daļa ES dalībvalstu iniciatīvu neatbalstīja. Turklāt ES līderi samita pirmās dienas noslēgumā ierosināja Eiropas Komisijai izstrādāt pasākumu variantus, ieskaitot ekonomiskās sankcijas, atbildei uz "Krievijas ļaunprātīgajām, nelikumīgajām un kaitnieciskajām darbībām".
Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Politika
Spēles vienos vārtos nebūs: Lavrovs brīdināja Rietumus
"Mēs zinām, ka runa pārsvarā ir par tā saucamajiem jauneiropiešiem – Baltijas valstīm un Poliju. Vēlreiz atkārtošu – mēs paužam nožēlu šajā kontekstā," atzīmēja Peskovs.
Viņš pievērsa uzmanību šo valstu valdību pretrunīgajam viedoklim – viņi nepamatoti runā par kaut kādiem draudiem no Maskavas puses, taču pie tam dara visu iespējamo, lai šo valstu teritorijā atrastos pēc iespējas lielāks skaits NATO, pārsvarā – ASV karavīru.
Viņš uzsvēra, ka tādējādi rodas "apburtais loks".
"Piedevām viņi vēl atsakās no dialoga. No mūsu viedokļa, tāda pozīcija ir neloģiska, vēl vairāk, tā ir postoša no nākotnes perspektīvu viedokļa," teica Peskovs.
Viņš atzīmēja, ka "tas neved pie drošības stiprināšanas kontinentā, gluži pretēji, tas ved pie spriedzes eskalācijas".
"Ne jau mēs izvietojam bruņotos spēkus trešajās valstīs – bruņoti ārzemju spēki dislocējas tiešā mūsu robežu tuvumā un liek mūs spert soļus savai aizsardzībai. Ne jau mēs lidojam uz citiem kontinentiem – no citiem kontinentiem lido pie mūsu robežam. Lūk, par ko ir runa," paskaidroja Kremļa pārstāvis.
Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2021
Krievijā
Putins ieteicis Eiropas Padomes vadītājam izeju no strupceļa attiecībās ar Krieviju
Viņš uzsvēra, ka Maskava ir ieinteresēta organizēt Krievijas un ES samitu un normalizēt attiecības ar Briseli.
Iepriekš Vācijas kanclere Angela Merkele aicināja Eiropas līderus demonstrēt drosmi un censties veidot tiešus sakarus ar Kremli un Vladimiru Putinu. Cita starpā viņa ierosināja izstrādāt kopīgu stratēģisko interešu jautājumus ar Maskavu, piemēram, klimata aizsardzības, miera un drošības jomās, Lībijas un Sirijas konfliktu risināšanas sfērā.
Ziņu lente
0