Latvijā

Trīs kastes nedēļai: kam piegādā pārtiku "Latvijas Pasts"

Почтовый ящик  - Sputnik Latvija, 1920, 19.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pastnieki iepriekš piegādāja produktus senioriem, bet tagad šīs pakalpojums ir veicams oficiāli.
RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Pārtikas piegāde uz mājām tagad ir pieejama arī laukos dzīvojošājiem – to nodrošina "Latvijas Pasts". Kurš izmanto pakalpojumu visbiežāk un ko par to domā pastnieki, kuriem jāpiegādā pārtika kopā ar vēstulēm un sūtījumiem, noskaidroja TV3 kanāls.
Tā ir pirmā diena, kad Cēsu pastniece Iveta Lasmane piegādā ne tikai laikrakstus, vēstules un sūtījumus, bet arī produktus. Šajā rajonā pakalpojums ir jauns, tikai šonedēļ tika izplātīti reklāmas bukleti ar piedāvājumu. Tiesa, pēc Lasmanes teiktā, neoficiāli pastnieki jau iepriekš palīdzēja vientuļiem cilvēkiem un senioriem ar pārtikas produktu un citu nepieciešamu preču apgādi.
Собака - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2021
"Latvijas Pasts" sūdzas par suņu īpašniekiem: cieš pastnieki!
"Citam vajadzēja maizīti, citam zāles. Cits kādreiz paprasīja veļas pulveri. Protams, mums pastā arī ir preces, kuras tirgojam, bet ir reizes, mums zāles nav, kad cilvēki prasa. Tad mēs nopērkam un piegādājam. Mēs arī ņemam maksājumus, lai lauku cilvēkiem nav jābrauc uz pilsētu," stāsta pastniece.
Tagad pasts ir vienojies ar tirdzniecības tīklu "Elvi", tāpēc vismaz pārtikas piegāde ir kļuvusi oficiāla.
Pirmais šāds sūtījums tika nogādāts no Cēsīm uz Priekuļu novadu. Pirkums ir liels – trīs kastes. To pasūtījusi pensionāre Jūlianna Rakule, pastniece piegādāja pārtiku līdz virtuvei. Pati pensionāre vairs nespēj aizbraukt vai aiziet līdz veikalam, tāpēc ir ļoti priecīga, ka radusies tāda iespēja, citādi Jāņos ledusskapis un virtuves plaukti būtu tukši.
"Brauca katru nedēļu autoveikals, un tagad tas pārstāja braukāt. Un es veikalā nevaru staigāt un izvēlēties. Mājinieki jau kaut ko atved, bet gribas kaut ko pašai arī," stāsta Rakule.
Lai gan pensionāre pasūtījusi gana daudz, pārtikas pietiks nedēļai, jo tas viss nav domāts vienīgi viņai: "Es arī dalīšos. Ar mazmeitu un tā tālāk. Es tagad braukšu pie mazmazbērniem, tāpēc man te tās kolas un tādi našķi."
Почта Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
"Biksītes 1 gab.": pasta darbinieces prasība samulsinājusi apmeklētāju
Pārtikas piegādi "Latvijas Pasts" uzsāka jau pērnā gada beigās, taču tikai Latgalē. Sākotnēji pakalpojums bija domāts, lai pandēmijas laikā dotu lauku iedzīvotājiem iespēju iepirkties epidemioloģiski droši. Tagad pakalpojums būs pieejams visā Latvijā.
"Šis projekts vairāk ir domāts ne pilsētas iedzīvotājiem, jo pilsētās ir daudz veikalu un iespēja tajos nokļūt. Šis projekts sadarbībā ar "Elvi" ir tapis tieši lauku iedzīvotājiem, kuriem ir sarežģītāk, izaicinošāk, tas ir arī laikietilpīgi," skaidro "Latvijas Pasta" Vidzemes reģiona vadītāja Gunita Tomsone.
Turklāt pastnieki par šo papildu darbu saņems piemaksas.
Ziņu lente
0