Baltijā

Lux Express autobusi atkal savienos Rīgu un Tartu

© Sputnik / Вадим АнцуповПосадка пассажиров в автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна
Посадка пассажиров в автобус фирмы Lux Express на автостанции Таллинна - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lux Express palaidīs vēl divus autobusus uz līnijas Tallina - Rīga, papildu reisi ieplānoti arī starp Rīgu un Viļņu.
RĪGA, 18. jūnijs - Sputnik. Jūnijā starptautiskā autobusu kompānija Lux Express atsāks maršrutus Tallina - Viļņa un Tartu - Rīga, tāpat reisu skaits uz Pēterburgu palielināsies divreiz, ziņo Postimees.
Autobusu satiksme starp Rīgu un Tartu tika pārtraukta pērnā gada rudenī, kad Covid-19 dēļ kritis pieprasījums pēc starptautiskiem maršrutiem. Nedēļu pirms tam Latvija iekļāvusi Igauniju valstu "dzeltenajā sarakstā", atgriežoties no kurām ir jāievēro 14 dienu pašizolācija.
Pēc "Lux Express" starptautiskā biznesa vadītāja Raita Remmela teiktā, uzņēmums prognozē, ka pateicoties digitālajam sertifikātam, kas tiks ieviests visās Eiropas Savienības dalībvalstīs no 1. jūlija, pasažieru skaits Baltijas valstu virzienā ievērojami palielināsies.
Пассажирский паром Tallink - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Prāmja maršrutā Rīga-Stokholma šogad nebūs
"Mēs pakāpeniski palielināsim reisu skaitu – no 18. jūnija maršrutā Tallina - Rīga papildu diviem esošiem reisiem parādīsies vel viens, kas tiks izpildīts katru dienu, bet no 28. jūnija — vēl viens. Tajā pašā dienā mēs atsāksim satiksmi starp Tartu un Rīgu, kā arī tiks pievienoti papildu reisi starp Rīgu un Viļņu," skaidro Remmels.
No 20. jūnija reisu skaits no Tallinas un Pēterburgas tiks palielināts no astoņiem līdz četrpadsmit nedēļā. Katru dienu katrā virzienā izies divi autobusi: no Tallinas plkst. 7:00 un 15:45, bet no Pēterburgas plkst. 7:30 un 17:15.
No 1. jūlija Lux Express atklās arī maršrutu Viļņa - Varšava. Autobuss izbrauc no Viļņas plkst. 22:30, bet no Varšavas plkst. 20.00.
Remmels piebilda, ka bezmaksas velosipēdu biļete kļuvusi ļoti populāra Igaunijas tirgū, un tika nolemts izplātīt šo praksi visās Baltijas valstīs. Biļetes īpašnieki varēs bez maksas pārvadāt velosipēdu, taču šāds brauciens ir jārezervē iepriekš, jo vieta autobusa bagāžas nodalījumā ir ierobežota.
Ziņu lente
0