Latvijā

Latvijā atcels uzņēmumu un darbinieku atbalsta programmas

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasКупюры евро
Купюры евро - Sputnik Latvija, 1920, 18.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apstākļos, kad saslimstība ar Covid-19 samazinās, cilvēkiem tiek nodrošināta iespēja vakcinēties, un uzņēmumi varēs atsākt darbu, pakāpeniski jāsamazina ierobežojumu dēļ sniegtais atbalsts, norāda Krišjānis Kariņš.
RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Ja Latvijā tiek atcelti ar epidemioloģisko situāciju saistītie ierobežojumi, tad arī būtu loģiski pakāpeniski samazināt ierobežojumu dēļ sniegto atbalstu, paziņoja premjers Krišjānis Kariņš, ziņo Mixnews.
Ministru prezidents atgādināja, ka pabalstu izmaksas un citi atbalsta pasākumi, tā ir nodokļu maksātāju aizņemtā nauda, kas nākotnē ir jāatdod. Pēc Kariņa vārdiem ir uzņēmumi, kuri savā ziņā ir kļuvuši atkarīgi vai pieraduši pie valsts atbalsta. Tāpēc ir rūpīgi jāizvērtē katra aizņemtā centa izmantošana.
Diagrammas, foto no arhīva - Sputnik Latvija, 1920, 17.06.2021
Latvijā
Latvija plāno aktīvi eksportēt preces uz citām valstīm: ko tirgosim?
"Patlaban, kad saslimstība ar Covid-19 samazinās un vakcinācija ir plaši pieejama jebkuram valsts iedzīvotājam no 12 gadu vecuma, rodas jautājums, cik tas ir ētiski un pareizi, ka nodokļu maksātāji subsidē kādu, kas negrib atsākt darbu. Manuprāt, tas ir grūti saprotams, un neiespējami attaisnot nodokļu maksātājiem, kāpēc vajadzētu aizņemties naudu un subsidēt kādu, kurš uzskata, ka nav tie vēlamākie apstākļi darbu atsākt, kaut gan atsākt darbu drīkst un darbība ir plaši atsākusies," sacīja premjers.
Premjerministrs paziņoja, ka pabalstu izmaksu programmas pakāpeniski tiks atceltas. Kariņš neizslēdza, ka būs atsevišķi gadījumi, kur atbalsta sniegšana tiks turpināta, bet kopumā tuvāko divu mēnešu laikā pabalsti pakāpeniski beigsies.
Iepriekš ziņots, ka Ministru kabinets piešķīra vēl 75 miljonus eiro kompāniju un darbinieku atbalstam, kuri cietuši Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes dēļ.
Евро - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2021
Latvija atkal saņems finansiālu palīdzību no ES Covid-19 apkarošanai
No šā gada sākuma līdz 4. jūnijam nodokļu maksātājiem tika izmaksāts atbalsts 444,84 miljonu eiro apmērā. Pārsvarā atbalstam pieteicās uzņēmumi no mazumtirdzniecības, viesmīlības, būvniecības un pārstrādes rūpniecības nozares.
Iepriekš ziņots, ka visām tautsaimniecības nozarēm kopš 2020. gada marta kopumā valsts izmaksāja aptuveni 4,5 miljardi eiro pabalstu veidā.
Ziņu lente
0