Krievijā

Vladimirs Putins atbildēja uz ASV apsūdzībām par Krievijas saikni ar kiberuzbrukumiem

© Sputnik / Сергей Ильин / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins
Vladimirs Putins - Sputnik Latvija, 1920, 15.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents nosauca par farsu apsūdzības par to, ka Krievija esot saistīta ar kiberuzbrukumiem ASV.
RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins intervijā telekanālam NBC nosauca par farsu apsūdzības par to, ka Krievijas hakeri vai pati Krievija esot saistīta ar kiberuzbrukumiem ASV, vēsta RIA Novosti.
"Mūs ir apsūdzējuši par daudzām lietām. Iejaukšanās vēlēšanās, kiberuzbrukumi un tā tālāk, un tā tālāk. Un ne reizi, ne reizi, ne reizi viņi nav papūlējušies uzrādīt jebkādas liecības vai pierādījumus. Vienkārši nepamatotas apsūdzības," viņš piebilda.
Водитель наполняет канистру бензином. В США  резко вырос спрос на топливо после кибератаки, которая повредила Колониальный трубопровод в Дареме, штат Северная Каролина - Sputnik Latvija, 1920, 15.05.2021
Ekspertei radušās aizdomas par CIP dalību hakeru uzbrukumā cauruļvadam ASV
Prezidents intervijā telekanālam piezīmēja: tas, no kā baidās Amerikā, var būt bīstami arī Krievijai. Viņš norādīja, ka NATO uzskata kibertelpu par cīņas teritoriju.
"Viņi kaut ko plāno, kaut ko gatavo, protams, tas nevar mūs neuztraukt," atzīmēja Krievijas valsts vadītājs.
Putins pieļāva, ka ASV izlūkdienests iekļuvis Krievijas informācijas tīklos, tomēr uzsvēra, ka nebīstas no tā.
Pie tam Krievijas prezidents paziņoja, ka cer uz sadarbību ar Vašingtonu kibkernoziedzības apkarošanas jomā.
В США  резко вырос спрос на топливо после кибератаки, которая повредила Колониальный трубопровод в Дареме, штат Северная Каролина - Sputnik Latvija, 1920, 15.05.2021
Viedoklis
Benzīna trūkums ASV ir Krievijas vaina? Jaunas apsūdzības no Savienotajām Valstīm
Viņš pauda cerību, ka ASV specdienesti pārliecināsies: Krievijai nav saiknes ar kiberuzbrukumiem, liecina informācija Kremļa vietnē.
"Cik man zināms, tās kompānijas akcionāri nolēma pat samaksāt izpirkumu. Viņi samaksāja kiberbandītiem. Taču jūs uzskaitījāt veselu virkni godājamu ASV specdienestu. Tie ir spēcīgi, globāli, viņi galu galā var atrast tos, kam samaksāts izpirkums? Ceru, ka viņi pārliecināsies: Krievijai ar to nav sakara," vietnē citēta intervija ASV telekompānijai NBC.
Krievija jau vairākkārt atspēkojusi rietumvalstu politiķu apsūdzības, kuri apgalvo, ka Maskava iejaucas trešo valstu vēlēšanās.
Кибератаки - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2021
Kremlis komentēja ziņas par ASV iespējamo kiberuzbrukumu
Pavasarī Lielbritānijas un ASV varasiestādes klāstīja, ka Krievijas Ārējās izlūkošanas dienests ir saistīts ar kiberuzbrukumiem SolarWinds. Dienesta preses birojs paziņoja, ka sadomātās apsūdzības ir "murgi" un "tukša pļāpāšana", kā arī atzīmēja, ka diskusija par Baltā nama izteikumiem neietilpst izlūkdienesta uzdevumos.
Ziņu lente
0