Ekspertei radušās aizdomas par CIP dalību hakeru uzbrukumā cauruļvadam ASV

© REUTERS/Jonathan DrakeВодитель наполняет канистру бензином. В США резко вырос спрос на топливо после кибератаки, которая повредила Колониальный трубопровод в Дареме, штат Северная Каролина
Водитель наполняет канистру бензином. В США  резко вырос спрос на топливо после кибератаки, которая повредила Колониальный трубопровод в Дареме, штат Северная Каролина - Sputnik Latvija, 1920, 15.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānijas "Info Watch" prezidente atgādināja, ka CIP ir speciāla nodaļa, kas maskējas par dažādām hakeru grupām no noteiktām valstīm.
RĪGA, 15. maijs — Sputnik. ASV Centrālajā izlūkošanas pārvaldē (CIP) ir speciāla nodaļa, kas maskējas par dažādām hakeru grupām no noteiktām valstīm. iespējams, tā saistīta ar uzbrukumu lielākajam cauruļvadu operatoram ASV – kompānijai "Colonial Pipeline". Par to RIA Novosti pastāstīja kompānijas "Info Watch" prezidente Nataļja Kasperska.
Viņa paskaidroja, ka WikiLeaks pētījumā 2017. gadā norādīts minētās nodaļas nosaukums – UMBRAGE.
Металлические канистры - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Viedoklis
Amerikāņiem pietrūkst naudas degvielai: vainīgi krievi
"Un tur bija uzskaitītas valstis, ar kuru hakeru grupām šī UMBRAGE maskējas. Tās bija Krievija, Ziemeļkoreja, Ķīna un Irāna. Tāpēc nevar droši apgalvot, vai uzbrukumu organizējusi hakeru grupa no Krievijas, vai to izprovocējuši viņi paši tur, vai tas paveikts no kādas citas valsts," teica Kasperska.
Iepriekš "Colonial Pipeline" saskārās ar hakeru grupas "DarkSide" programmas-šantāžista kiberuzbrukumu. Tā dēļ kompānija atslēdza vairākas ar degvielas piegādēm saistītas sistēmas.
Cauruļvada dīkstāves dēļ ASV cēlās degvielas vairumtirdzniecības cenas un bija traucēts DUS darbs.
Amerikāņu mediji saistīja kiberuzbrukumu ar Krieviju, tomēr Baltais nams to neapstiprināja.
Izmeklēšana turpinās, tiek izskatīta versija par noziedzīgas organizācijas dalību. Pie tam ASV prezidents Džo Baidens apgalvoja, ka hakeri varēja atrasties Krievijā, un, pēc viņa domām, Maskava ir daļēji atbildīga par cīņu ar tādiem noziegumiem.
Krievijas vēstniecība Vašingtonā norādīja, ka apsūdzībām nav sniegts nekāds pamatojums.
Ziņu lente
0