Pasaulē

Baltkrievija brīdina Rietumus par "adekvātiem atbildes pasākumiem"

© Sputnik / Sergey MelkonovПресс-конференция в посольстве Республики Беларусь
Пресс-конференция в посольстве Республики Беларусь - Sputnik Latvija, 1920, 15.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas ārlietu ministrs vērtē: Eiropa un ASV patlaban pūlas demonizēt Baltkrievijas vadību sabiedrības acīs.
RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs paziņoja, ka Minskas izstrādātie pasākumi, kas tiks īstenoti Rietumu sankciju paplašināšanas apstākļos, skar politiku, ekonomiku un militāro jomu, vēsta Sputnik Lietuva.
"Esam izstrādājuši adekvātus atbildes pasākumus politikā, ekonomikā un militārajā nozarē. Šos soļus spersim atbilstoši pasākumiem, ko īstenos mūsu partneri," informēja ārlietu ministrs intervijā telekanālam ONT.
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2021
Pasaulē
Krievijas ĀM paskaidroja, kāpēc "Rietumi tik kaismīgi ķērušies klāt Baltkrievijai"
Baltkrievijas ārlietu ministrs pievērsa uzmanību tam, ka rietumvalstis "pastiprināti cenšas pieradināt sabiedrību pie domas, ka baltkrievu tauta pati vēlas sankcijas, un tas notiek ar kaimiņvalstīs esošo varas oponentu mudinājumu." "Absolūts absurds," viņš konstatēja.
Makejs norādīja, ka patlaban kopumā vērojams Baltkrievijas demonizācijas process.
"Cenšas parādīt, ka mūsu valsts it kā apdraudot reģionālo un starptautisko drošību, lai attaisnotu jebkādas metodes darbā pret to: mērķis attaisno līdzekļus," ministra teikto citēja RIA Novosti.
Pēc prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā 2020. gada 9. augustā, kurās sesto reizi uzvarēja Aleksandrs Lukašenko, kurš, saskaņā ar CVK datiem, saņēma 80,1% balsu, valstī sākās masveida protesta akcijas, kuru izkliedēšanai varas iestādes cita starpā izmantoja arī speciālos līdzekļus un speciālo tehniku. Pret vairākiem opozīcijas līderiem Baltkrievijā ierosinātas krimināllietas – par aicinājumiem sagrābt varu, par ekstrēmistisku formējumu veidošanu, sazvērestību ar mērķi sagrābt varu valstī nekonstitucionāliem paņēmieniem, teroraktu mēģinājumiem. 11. februārī VDK ziņoja, ka situācija ir stabilizējusies, protestu apogejs faktiski palicis aiz muguras.
Jenss Stoltenbergs - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Pasaulē
NATO ģenerālsekretārs noraizējies par Krievijas un Baltkrievijas sadarbību
Baltkrievijas vadība norāda, ka akcijas valstī tiek koordinētas no ārvalstīm. Lukašenko pārmeta Rietumiem tiešu iejaukšanos republikas iekšējās lietās, norādīja, ka nekārtības rīko ASV, bet eiropieši tām "piespēlē". Baltkrievijas attiecības ar rietumvalstīm strauji pasliktinājās pēc vēlēšanām. ES, Lielbritānija, ASV, Kanāda un vairākas citas valstis ieviesa sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām un atsevišķiem uzņēmumiem, apsūdzot Minsku par pārkāpumiem vēlēšanu procesā un cilvēktiesību pārkāpšanu. ES strādā jau pie ceturtās sankciju paketes. Iespējams, tā tiks apstiprināta līdz jūnija beigām.
Ziņu lente
0