Baltijā

Baidens ticies ar Baltijas valstu līderiem un apspriedis Krieviju

© AFP / J. SCOTT APPLEWHITEПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 15.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstu vadītāji Briselē tikušies ar ASV prezidentu Džo Baidenu. Sarunas galvenās tēmas – Krievija un militārā sadarbība.
RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. ASV prezidents Džo Baidens Briselē ticies ar Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu, Latvijas prezidentu Egilu Levitu un Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu NATO samita ietvaros Briselē 14. jūnijā, liecina informācija Baltā nama vietnē.
ASV līderis paudis stingru atbalstu Latvijai, Igaunijai un Lietuvai drošības jautājumos. Baltijas valstu un ASV vadītāji pauda apņemšanos nākotnē stiprināt politiskās, militārās un ekonomiskās partnerattiecības, ieskaitot sadarbību NATO ietvaros, lai atbildētu uz Krievijas un Ķīnas radītajiem izaicinājumiem.
Саммит НАТО в Варшаве - Sputnik Latvija, 1920, 14.06.2021
Pasaulē
NATO ģenerālsekretārs: alianse ir vienota Krievijas draudu priekšā
Martā NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs apsūdzēja Krieviju par "agresīvu izturēšanos", pieprasīja pastiprināt alianses aizsardzību un palielināt finansējumu. Atbildot uz viņa izteikumiem, Krievijas ĀM uzsvēra, ka Maskava ņems vērā alianses noskaņojumu savos ārpolitiskajos un militārajos plānos.
Kremlis uzsvēra: Krievija nevienu neapdraud, taču pievērsīs uzmanību soļiem, kas potenciāli apdraud tās intereses. Tāpat Maskava vairākkārt norādījusi uz NATO bezprecedenta aktivitāti pie valsts robežām.
Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Maskava nelolo nekādus uzbrukuma planus. Viņs norādīja, ka Krievijas draudus "izdomājuši tie, kas vēlas iedzīvoties uz savas lomas – avangarda vienība cīņā ar Krieviju – rēķina, saņemt par to kaut kādus bonusus un privilēģijas".
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2021
Pasaulē
NATO ģenerālsekretārs atteicies apmeklēt drošības konferenci Maskavā
Ziņu lente
0