Latvijā

Rīgas autoostā uzstādīta inovatīva reisu pārvaldības sistēma

© Foto : Rīgas starptautiskā autoostaЗдание Рижского автовокзала
Здание Рижского автовокзала - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots, ka jau drīzumā dispečeru darbs tiks pilnībā automatizēts.
RĪGA, 13. jūnijs - Sputnik. Modernizēt reisu pārvaldības sistēmu un pārnest lielāko daļu informācijas aprites digitālajā vidē, šogad plāno Rīgas Starptautiskajā autoostā, raksta jauns.lv.
Iepriekš autoostā reisu vadību ir nodrošinājis dispečeru dienests, izmantojot 2003. gadā ieviesto sistēmu "Baltic Lines".
Rīgas autoosta ir viens no centrālajiem pasažieru pārvadājumu mezgliem Latvijā, katru dienu uz dažādiem galamērķiem no tās izbrauc 750 autobusi. Esošā reisu vadības sistēma ir novecojusi. Dispečeriem ir jāveic manuāli lielā daļa darba, kas palielina izpildes laiku un cilvēcisko kļūdu risku informācijas apmaiņas procesos.
Plānots, ka tuvākajā nākotnē sistēma tiks modernizēta. "LMT" ar "ALTUM" finansējuma piesaisti ir izstrādājis jaunu platformu, kas ļaus lielāko daļu informācijas apstrādāt digitālajā vidē.
LMT prezidents Juris Binde pastāstīja, ka jaunās pārvaldības sistēmas izstrāde ļaus padarīt šo sistēmu efektīvāku, produktīvāku un konkurētspējīgāku.
Pēc viņa vārdiem, jaunā sistēma spēj automatizēt un modernizēt vairākus autoostas darbības procesus, tādā veidā būtiski atvieglojot autoostas darbinieku ikdienu. Visu aktuālo informāciju no Autotransporta direkcijas un pārvadātājiem sistēma apstrādā automātiski. Dispečeru dienestam nav jāveic manuāla papīru, e-pastu un telefona zvanu apstrāde. Autobusu pārvaldība notiks ar sensora numura zīmju atpazīšanu, kas sistēmā nodos informāciju par to, kad, piemēram, autobuss ieradies autoostā. Šo informāciju klientiem nodos gan ar elektriskajiem tablo, kur jaunumi parādīsies automatizēti, gan audio formātā, uzsvēra Binde.
Ziņu lente
0