Latvijā

Būs neparasti: Rīgā beidzot tiks atklāts Anatomijas muzejs

© CC BY-NC-ND 2.0 / Steve Wilson / SkullЧереп. Архивное фото
Череп. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 13.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bija plānots, ka Stradiņa Universitātes Anatomijas muzejs vērs savas durvis apmeklētājiem jau 2020. gadā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ atklāšanu nācās atlikt.
RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Rīgas Stradiņa universitātes Facebook lapā tiek ziņots par 16. jūnijā plānoto Anatomijas muzeja atklāšanu, Kronvalda bulvārī 9.
Bija plānots, ka Stradiņa Universitātes Anatomijas muzejs vērs savas durvis apmeklētājiem jau 2020. gadā, taču Covid-19 pandēmijas ieviesto ierobežojumu dēļ atklāšanu nācās atlikt.
Pagaidām daži ierobežojumi saglabājas, tāpēc, pirms muzeja apmeklēšanas jāreģistrējas, izmantojot mobilo lietotni Bookla. Turklāt muzeja apmeklējums ir atļauts tikai individuāliem apmeklētājiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem. Mājsaimniecībām, kas sastāv no pieciem vai vairāk cilvēkiem jāpieteicas apmeklējumam pa tālruņa numuru: 26129464. Sīkāku informāciju var atrast vietnē Am.rsu.lv.
Pēc Bb.lv informācijas muzeja atklāšanā piedalīsies Stradiņa universitātes rektors Aigars Pētersons un muzeja vadītāja Ieva Lībiete.
Pērn viņa stāstīja, ka pirmais muzeja eksponāts ir muzejam speciāli novēlētais cilvēka skelets.
Universitātes pārstāve Ieva Nora Gediņa atzīmēja, ka Stradiņa Universitātes Anatomijas muzejs ir ļoti neparasts ar vēsturisku kolekciju un mūsdienīgu pieeju. Muzeja pamatā ir pirmā anatomijas mācību kolekcija Latvijā, kas izveidota anatomikumā 20. gadsimtā. Tā ir bijusi neatņemama Latvijas ārstu izglītības daļa 100 gadu garumā. Pašlaik muzejs ir atvērts visiem. Jebkurš var ieskatīties tajā, ko parasti redz tikai anatoms vai ķirurgs, un iepazīt cilvēku ķermeņu dažādību. Muzejā būs apskatāmi skeleti, embriji, kauli, ķermeņa daļas un orgāni - to uzbūve un variācijas slimībā un veselībā.
Ziņu lente
0