Baltijā

Igaunijas eksprezidents aicina publiskot baltkrievu varasiestāžu darbinieku personas datus

CC BY-SA 2.0 / Ernests Dinaka, Saeimas Kanceleja / Ильвес, Тоомас Хендрик
Ильвес, Тоомас Хендрик - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Igaunijas valsts vadītājs uzskata par pieņemamu vākt un publiskot Baltkrievijas Republikas likumsargājošo struktūru darbinieku personas datus.
RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Baltkrievijas opozīcijai vajadzētu aktīvāk vākt likumsargājošo iestāžu darbinieku personas datus, aicina Igaunijas eksprezidents Tomass Hendriks Ilvess, vēsta Sputnik Meedia.
"Jums ir jāvērš psiholoģisks spiediens pret cilvēkiem no OMONa," Ilvess paziņoja intervijā interneta vietnei Charter97.org.
Шенгенская польская виза - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2021
Visi cīnās par Krievijas tūristiem, taču Igaunijā aicināja aizliegt viņiem ieceļot ES
Viņaprāt, esot vajadzīgi "gudri puiši", kas izmanto mākslīgā intelekta iespējas varasiestāžu darbinieku identifikācijai pat gadījumā, ja viņu sejas sedz maskas.
"Jo vairāk ir omoniešu fotogrāfiju, jo labāk," teica bijušais Igaunijas prezidents.
Pēc tam, uzskata Ilvess, personas dati ir jānodod atklātībai.
"Tiklīdz jūs uzzināsiet vārdus, cilvēki uzreiz noskaidros, kur viņi dzīvo. Tad jūs vairs nerunāsiet ar viņiem, neapkalposiet restorānā, pat ēdamo nepārdosiet veikalā," klāstīja Ilvess.
Par to, kādas sekas iespējamas par tamlīdzīgām darbībām paša Igaunijā, politiķis neteica neko.
Martā Ilvess ieteica aizliegt iebraukšanu ES teritorijā.
"Vienkārši iesaldējiet vīzas, izņemot ārkārtas ģimenes apstākļus. Uz spēles ir Eiropas drošība," viņš apgalvoja savā lapā Twitter.
Novērtējot rusofoba iniciatīvu Krievijas žurnālists, rakstnieks un publicists Armens Gasparjans atzīmēja, ka ar tamlīdzīgiem paziņojumiem var nākt klajā vienīgi cilvēks ar psihiskām novirzēm.
Экс-президент Эстонии Тоомас Хендрик Ильвес - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2021
Viedoklis
Rusofobijas parāde: kā Baltijas politiķi cīnās par ASV uzslavu
"Rusofobija tomēr ir psihiska novirze. Acīmredzot, pavasaris, vitamīnu trūkums, varbūt kaut kādas problēmas ar nodokļu dienestu, tā nu viņš sāka rakstīt Twitter. Nezinu, cik plaši šis tvīts izplatījās Igaunijā, toties Krievijā Ilvesu novērtēja pienācīgi," Gasparjans konstatēja komentārā Sputnik Meedia.
Ziņu lente
0