Latvijā

Ķīna vēlas padarīt Rīgu par centru preču transportēšanai uz Eiropu

Флаги Латвии и Китая - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas vēstnieks Latvijā tikās ar Saeimas deputātiem, un sarunas laikā tika nosprausta virkne plānu pušu sadarbībai.
RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. Ķīnas vēstnieks Latvijā Lianu Dzjaņcjuaņs (Liang Jianquan) tiešsaistes tikšanās laikā ar Saeimas deputātiem pauda pārliecību, ka Rīga varētu kļūt par centru, kas nodrošina preču transportēšanu uz Ziemeļeiropu un Rietumeiropu, stāsta BВ.lv.
Dzjaņcjuaņs atzīmēja, ka patlaban Ķīnas lielākā loģistikas kompānija "Ali Baba Group" organizē līdz 7 kravas avioreisus uz Rīgu. Tas ir solīds rādītājs, kas varētu ļaut Latvijai kļūt par tranzīta centru preču transportēšanai uz Eiropu. Ķīnas vēstnieks uzvēra, ka partneri Ķīnā atbalsta šādu iespēju.
Рижский порт - Sputnik Latvija, 1920, 05.05.2021
Politiķis: Krievija var atstāt Latviju bez kravām no Indijas un Ķīnas
Iepriekš Ķīnas diplomāti jau tikās ar Latvijas Satiksmes ministriju jautājumā par regulāru dzelzceļa satiksmi starp valstīm, kas perspektīvā varētu ļaut palaist konteineru sastāvus no Čendu pilsētas Ķīnas rietumos un Latviju. Dzjaņcjuaņs norādīja, ka uz viņu atstājis iespaidu Rīgas ostas potenciāls.
Puses vienojās, ka nepieciešami sakari visos līmeņos. Ķīnas tautas pārstāvju sapulce jau izveidojusi grupu sadarbībai ar Latviju.
Jāpiebilst, ka iepriekš Ķīna jau demonstrēja interesi par tirgu Latvijā. Šajā kontekstā var atsaukt atmiņā Latvijas "Stenders" iegādi, Latvijas un Ķīnas Genoma pētījumu zinātniskā centrā atklāšanu. Memorandu par to parakstīja Latvijas Ekonomikas ministrija, BGI of China un Wuhan National Bio-industry Base construction Managment Office.
Терминал по перевалке и краткосрочному хранению сыпучих минеральных удобрений - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2021
Latvija zaudējusi lielu daļu no "tranzīta pīrāga": Rīgas Brīvostā zina, kas jādara
Ziņu lente
0