Pasaulē

Eksperti pastāstīja par ASV kodolieročiem Eiropā un Turcijā

© AFP / PATRIK STOLLARZASV militārās tehnikas izkraušana Vācijas ostā
ASV militārās tehnikas izkraušana Vācijas ostā - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas valdība nesniedz oficiālus komentārus par kodolieročiem valsts teritorijā, taču vadošie eksperti vērtē, ka Vācijā atrodas aptuveni 20 Savienoto Valstu kodolbumbas.
RĪGA, 10. jūnijs - Sputnik. ASV glabā savās armijas bāzēs Eiropā 100 kodolbumbas. Par to liecina informācija Hamburgas universitātes Miera problēmu un drošības politikas institūta (ISFH) kodolieročiem veltītā projekta vietnē, vēsta RIA Novosti.
Atzīmēts, ka Vācijā 20 aviācijas bumbas atrodas Būheles aviobāzē Reinzemes-Pfalcas federālajā zemē. Vēl līdz 20 aviācijas kodolbumbas atrodas Kleines-Brogeles aviobāzēs Beļģijā, Volkeles bāzē Nīderlandē, Aviano un Heditorres bāzēs Itālijā, kā arī Indžirlikā – Turcijā. Kopumā runa ir par simts aviācijas bumbām.
Термоядерный взрыв - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2021
Viedoklis
Eiropa var uzelpot? ASV slepus izvedušas no ES 50 kodollādiņus
Eksperti uzsver, ka Vācijas valdība nesniedz oficiālus komentārus par kodolieročiem valsts teritorijā, taču vērtē, ka Vācijā atrodas aptuveni 20 Savienoto Valstu kodolbumbas.
Vācijas opozīcijas partijas jau ilgus gadus pieprasa ASV kodolieroču izvešanu no Vācijas teritorijas, turklāt virkne iepriekš organizētu sociālo aptauju liecina: lielākā daļa valsts iedzīvotāju arī atbalsta amerikāņu kodolbumbu izvešanu no valsts teritorijas.
Ziņu lente
0