Viedoklis

Skaistam ābolam cirmulis vidū. Dānija atsaukusi "Baltic Pipe" atļauju

© © Nord Stream 2 / Wolfram ScheibleТрубы для строительства газопровода "Северный поток - 2"
Трубы для строительства газопровода Северный поток - 2 - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā labā īsti strādā Kopenhāgena – Varšava par pavaicāt. Diezin vai atbilde kādu pārsteigs.
Dānija vēl aizvien iedzīvojas ienaidniekos starp sabiedrotajiem, atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Valsts dabas aizsardzības iestāde atsaukusi atļauju gāzesvada "Baltic Pipe" būvdarbiem. Jau nākamgad, saskaņā ar ieceri, tam vajadzēja saistīt Poliju ar avotiem Norvēģijā. Taču Dānija attrauca "Lai nu paliek, dzīvo vesels."
Bet Varšava taču bija iecerējusi cauruli kā alternatīvu pat "Ziemeļu straumei 2". Lai arī tās maksimālā caurlaides spēja sasniedz vien desmito daļu Krievijas projekta. Arī tie pieci piljardi kubikmetru, uz ko tā spējīga, tikai par ceturto daļu nodrošinātu tikai Polijas patēriņu.
Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2020
Polija piedāvā Vācijai alternatīvu "Ziemeļu straumei 2"
Vārdu sakot, zaudējums nav liels. Tomēr ir princips. "Ziemeļu straumei" Kopenhāgena atļauju izsniedza, lai arī nepieklājīgi stiepa gumiju.
Kas īsti iznāk? Kā labā Kopenhāgena strādā, varētu painteresēties Varšava, ja, pēc pašu dāņu atzīšanās, eiropiešu izspiegošanai pēc amerikāņu pasūtījuma viņi jau pielikuši punktu?
Saimnieks vēl aizvien nav mainījies. Atsauksim atmiņā, kādas sašķidrinātās dabasgāzes sadales centru tēlo Polija. Kādas vēl piegādes no Norvēģijas tai vajadzīgas? Ja dakteris saka – SDG, tas nozīmē – SDG.
Балтийское море - Sputnik Latvija, 1920, 05.05.2020
Polija sāk būvēt gāzesvadu šķērsām "Ziemeļu straumei 2"
Ziņu lente
0