Pasaulē

Mediji: Baidens atteicies tikties ar Zeļenski pirms pārrunām ar Putinu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji apgalvo, ka Vašingtona patiešām izvērtējusi iespēju uzaicināt Ukrainas prezidentu apmeklēt ASV neilgi pirms Džo Baidena tikšanās ar Krievijas valsts vadītāju Ženēvā.
RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Džo Baidena administrācija nolēmusi neorganizēt tikšanos ar Ukrainas valsts vadītāju pirms ASV un Krievijas tikšanās augstākajā līmenī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Axios.
Portāls apgalvo, ka Vašingtona patiešām izvērtējusi iespēju uzaicināt Ukrainas prezidentu apmeklēt ASV neilgi pirms Džo Baidena tikšanās ar Krievijas valsts vadītāju Ženēvā. Taču vēlāk ASV vadītāja administrācijas pārstāvji atteicās turpināt darbu pie šīs tikšanās, ņemot vērā Zeļenska lēmumu nomainīt valsts enerģētiskās kompānijas "Naftogaz" vadību. ASV radies iespaids, ka Ukraina atteikusies cīnīties ar korupciju, raksta portāls.
Украинский политик Олег Царев: Киев выходит из-под контроля США - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Politika
Ukrainas politiķis Oļegs Carevs: ASV zaudē kontroli pār Kijevu
Pats Vladimirs Zeļenskis intervijā portālam Axios paziņoja, ka ir gatavs tikties ar Džo Baidenu pirms Krievijas un ASV samita Ženēvā, lai cita starpā apspriestu gāzesvadu "Ziemeļu straume 2", taču konsultācijas šajā jautājumā nav notikušas. Tomēr kontakts ar ASV vadību "tajā vai citā formā" ir iespējams, uzsvēra Kijevā.
Krievijas un ASV iepriekšējais pilna formāta samits notika 2018. gadā Helsinkos, kad Vladimirs Putins tikās ar Donaldu Trampu. Jauno tikšanos 16. jūnijā iniciējis Džo Baidens. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pastāstīja, ka abu valstu vadītāji apspriedīs Krievijasun ASV attiecības, stratēģisko stabilitāti, kā arī cīņu ar Covid-19 un reģionālo konfliktu noregulēšanu.
Ziņu lente
0