Latvijā

Vai Lembergs var atkal kļūt par mēru? Partija "Latvijai un Ventspilij" izvērtēs izredzes

© AFP / ILMARS ZNOTINSLembergs
Lembergs  - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai Aivars Lembergs, kurš vēlēšanu dienā bija tālu no vēlēšanu procesa, jo sēdēja (un joprojām sēž) aiz restēm, var atkal kļūt par Ventspils mēru? Viņa partija apspriedīs šo jautājumu ar juristiem.
RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Saskaņā ar provizoriskiem rezultātiem, par Aivara Lemberga partiju "Latvijai un Ventspilij" pašvaldību vēlēšanās nobalsoja 54,32% vēlētāju, tādējādi, tā var saņemt septiņus mandātus Ventspils domē.
Atgādinām, ka pats Lembergs patlaban atrodas cietumā. Viņam tika izvirzīta apsūdzība par kukuļa izspiešanu, dokumentu viltošanu, ēnu kapitālu atmazgāšanu, taču tas netraucēja politiķim piedalīties vēlēšanās.
Участок 213 - Вайвари, Юрмала - Sputnik Latvija, 1920, 05.06.2021
Latvijā
Pašvaldību vēlēšanas Latvijā
Un šīs vēlēšanas paradīja, ka Lembergu joprojām atbalsta vairums ventspilnieku. Turklāt Ventspils ir vienīgā Latvijas pilsēta, kur vadība nav mainījusies kopš padomju laikiem. Kopš 1988. gada Lembergs vadīja pilsētu.
Kā pastāstīja partijas "Latvijai un Ventspilij" pārstāvis Guntis Blumbergs, šajās vēlēšanās partija zaudējusi divus mandātus. Taču nevajag aizmirst, ka pats Lembergs, būdams ieslodzījumā, nevarēja pilnvērtīgi piedalīties priekšvēlēšanu kampaņā. Tāpēc, ņemot vērā visus apstākļus, šo rezultātu var nosaukt par lielu uzvaru, raksta Mixnews.lv.
Un tagad, pēc Blumberga teiktā, partijā konsultēsies ar juristiem un vērtēs iespējas pilsētas mēra amatam atkārtoti virzīt Aivaru Lembergu.
"Lembergs līdz vēlēšanām bija partijas virzītais mēra amata kandidāts un tāds viņš ir joprojām," uzsvēra Blūmbergs.
Politiķis arī izteicās par rekordzemo vēlētāj skaitu šajās vēlēšanās. Viņš uzskata, ka Latvijas varas iestādēm būtu vērts padomāt par šo situāciju.
Ziņu lente
0