Latvijā

Latvijā sācies periods ar augstāko saules ultravioleto radiāciju

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЛюди на искусственном пляже в Лондоне
Люди на искусственном пляже в Лондоне   - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sauļošanas laikā jāizmanto saules aizsarglīdzekļi, īpaši jāuzmanās cilvēkiem ar gaišu ādu un blondiem vai rudiem matiem.
RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Ik gadu Latvijā jūnijs un jūlija pirmā puse ir periods ar augstāko saules ultravioleto radiāciju, raksta grani.lv.
Eksperti ziņo, ka 20. jūnijā saule sasniegs visaugstāko punktu debesīs. Tāpat ultravioletā starojuma intensitāti ietekmē ozona daudzums stratosfērā. 2021. gadā ozona daudzums īpaši neatšķiras no tā līmeņa iepriekšējos gados.
Ветроуказатель - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2021
Latvijā
Latvijai tuvojas ciklons, kas atnesīs aukstumu
Speciālisti uzskata, ka tas ir pat zemāks, nekā parasti, taču brīdina, ka vislielākā saules aktivitāte vērojama no plkst. 12.00 līdz 15.00, šajā laika periodā nav ieteicams sauļoties bez saules aizsarglīdzekļiem.
Īpaši jāuzmanās cilvēkiem ar gaišu ādu un blondiem vai rudiem matiem, kam ir daudz vasarraibumu. Sauļošanas mīlētājiem jāatceras, ka sākumā saulē drīkst atrasties tikai pavisam neilgu laiku, vēlāk pakāpeniski sauļošanas ilgums jāpalielina.
Tāpat jāņem vērā, ka ūdens un gaišās smiltis atstaro lielu daļu saules staru, tāpēc peldēšanas laikā vai guļot pludmalē, pieaug risks iegūt apdegumu.
Ziņu lente
0