Pasaulē

Baltijas jūrā sākas lielākās NATO mācības Baltops 2021

BALTOPS - 2019 - Sputnik Latvija, 1920, 07.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācības notiks divos posmos, tajās piedalīsies 16 NATO dalībvalstis, Somija un Zviedrija.
RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Svētdien, 6. jūnijā, Baltijas jūrā sākušās lielākās ASV Kara flotes rīkotās starptautiskās mācības Baltops 2021, raksta RT. Tajās piedalās 16 NATO dalībvalstis, kā arī Somija un Zviedrija.
Mācības turpināsies līdz 18. jūnijam, tajos piedalās 40 kuģi, 60 lidmašīnas un aptuveni 4 tūkstoši militārpersonu. Manevri sākušies Dāņu šaurumos, kur tiek apgūtas kara darbības jūras šaurās vietās. Manevru otrais posms notiks Baltijas jūras austrumos, kur Lietuvas piekrastē ir ieplānota desanta operācija.
Militārās mācības Kaļiņingradas apgabalā - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Viedoklis
Kāpēc Krievijai vajadzīgas 20 jaunas militārās vienības Rietumu virzienā
Baltops ir ikgadējas mācības, kas norisinās Baltijas jūrā kopš 1971. gada. Iepriekš aliansē ziņoja, ka mācības Baltops nav virzītas pret kaut kādu konkrētu valsti, manevriem ir jāparāda, ka "NATO spēj sevi pasargāt no jebkura pretinieka".
Maskavā ne vienu reizi vien ir paziņojuši, ka nav ieinteresēti konfrontācijas rosināšanā ar NATO – nedz Baltijas reģionā, nedz kur citus, un uzsvēra, ka Krievija nekad neuzbruks nevienai NATO valstij. Pēc KF ĀM vadītāja Sergeja Lavrova sacītā, NATO labi zina, ka Maskavai nav nekādu uzbrukumu plānu. Alianse izmanto to kā ieganstu, lai izvietotu vairāk tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā.
Ziņu lente
0