Latvijā

Nedēļas laikā telefonkrāpnieki izvilināja no rīdziniekiem ap 30 000 eiro

CC0 / picjumbo / VIKTOR HANACEK / Банковская карта
Банковская карта - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 31. maija līdz 4. jūnijam Valsts policija saņēmusi informāciju no daudziem iedzīvotājiem saistībā ar telefonkrāpnieku aktivitāti.
RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Valsts policija informē, ka šīs nedēļas laikā telefonkrāpnieki izvilinājuši no Rīgas rajona iedzīvotājiem ap 30 000 eiro, raksta Tvnet.lv.
Iepriekš policija vairākkārt brīdināja, ka pēdējā laikā aktivizējušies telefonkrāpnieki. Visbiežāk tie uzdodas par banku darbiniekiem un lūdz nosaukt personas datus, lai piekļūtu savu upuru bankas kontiem. Tāpat krāpnieki mēdz bieži uzdoties par kurjeru kompānijas "DPD Latvija" darbiniekiem.
Работа за компьютером - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Jauns krāpniecības veids: Latvijas iedzīvotājus krāpj "PayPal" vārdā
No 31. maija līdz 4. jūnijam Valsts policija no daudziem iedzīvotājiem saņēmusi informāciju par krāpnieciskām darbībām. Šajā periodā no rīdziniekiem tika izvilināti ap 30 000 eiro. Policisti uzsver, ka tiek veikta izmeklēšana, lai atrastu telefona noziedzniekus, tomēr atgādina, ka jābūt uzmanīgākiem.
Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja par krāpniekiem, kuri uzdodas par "PayPal" darbiniekiem.
Jāatzīmē, ka pēdējā laikā Latvijā palielinājies krāpšanās gadījumu skaits, turklāt ar katru gadu tās kļūst arvien izsmalcinātākas. Saskaņā ar TNS Kantar aptauju, kurā piedalījās cilvēki vecumā no 18 līdz 60 gadiem, pēdējā gadā vairāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju saskārušies ar krāpšanas mēģinājumiem internetā un pa tālruni. Ar interneta krāpniekiem saskaras 36% Latvijas iedzīvotāju. Pie tam 55% aptaujāto atbildēja, ka viņiem tādu problēmu nekad nebija, bet 9% nevarēja sniegt atbildi.
Банковская карта - Sputnik Latvija, 1920, 24.04.2021
"DPD" un "Omniva" klientus apkrāpj trīs reizes dienā
Līdzīga situācija izveidojas ar krāpšanas mēģinājumiem pa telefonu. Pēdējā laikā ar tiem saskaras 34% respondentu. 58% paziņoja, ka ar šādu zvanu nekad nav saņēmuši, bet 8% nav snieguši konkrētu atbildi.
Ziņu lente
0